21.02.2015 17:00

Mötley Crüe pokračují ve svém posledním turné

Mötley Crüe se loučí s živým vystupováním Mötley Crüe se loučí s živým vystupováním Zdroj: Oficiální facebookový profil Mötley Crüe

Členové glam rockových Mötley Crüe dávají vědět, co jakožto jednotlivci i celek plánují po dokončení aktuálního turné kapely. To nese název The Final Tour a zahrnuje vystoupení napříč celou Severní Amerikou. Ještě předtím však skupina navštíví Evropu - během června si zahraje na hudebních festivalech ve Švédsku, Rakousku či Velké Británii.

Již ze jména dané koncertní šňůry se dá usuzovat, že by mohl ve vzduchu viset potenciální konec nějaké etapy. Naštěstí se kytarista Mick Mars vyjádřil, že přestože je tato tour vůbec poslední řadou živých performancí Mötley Crüe, není vyloučeno, že se dočkáme nového materiálu z jejich dílny. Kapela se tedy nerozpadá - tak jak se mylně traduje - nýbrž pouze uzavírá své live show.

The Final Tour vypuklo v polovině loňského roku a končí posledním dnem letoška v amerických Los Angeles. Všechna dosud odehraná vystoupení sklidila obrovský úspěch; veškeré koncerty, o kterých je tato informace dostupná, byly vyprodané. Některá města ve Spojených státech budou poctěna návštěvou skupiny dokonce dvakrát.

Co se týče sólového působení hudebníků z Mötley Crue, jejich budoucnost je různorodá. Basák Nikki Sixx má svou kapelu Sixx:A.M., bubeník Tommy Lee působí ve formaci Methods of Mayhem a Mick Mars zase uvádí, že by se rád angažoval v jakékoli nadcházející příležitosti - od filmových soundtracků až po kooperaci s jinými autory. Frontman Vince Neil se zřejmě bude soustředit na kariéru jednotlivce, které se doposud věnuje průběžně.

Heavymetalisté Mötley Crüe se dali dohromady roku 1981 v Los Angeles. Tvoří jednu z komerčně nejúspěšnějších hudebních skupin v této branži. Zatím vydali devět studiových alb a můžeme jen čekat, zda tato legendární kapela přijde s nějakou novinkou.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.