02.03.2015 21:00

Czech Jazz Contest 2015 odstartoval prvním kolem

Apprentice, Czech jazz Contest 2015 Apprentice, Czech jazz Contest 2015 Zdroj:czechjazzcontest.com

Mezinárodní talentová soutěž Czech Jazz Contest 2015, o které jsme již informovali v předešlém článku, odstartovala prvním kolem. Polští Apprentice nastavili hudební laťku velmi vysoko a je jisté, že Czech Jazz Contest má prvního velkého adepta na vítěze celého letošního ročníku.

Poslední únorové úterý a středa zrodily prvního postupujícího do finálového večera. Polské seskupení v čele s Francizskem Raczkowskim předvedlo na pódiu jedinečné pojetí moderního akustického jazzu, při kterém trio dokázalo vhodně střídat melodické sekvence s decentními, zato nevšedními improvizacemi. Hudební vyzrálost a přirozenost Apprentice při interpretaci vlastních kompozic i moderních standardů přesvědčilo porotu o jejich vítězství.

Sledujte jazz a blues na Facebooku:
 

Koho dalšího uvidíme ve finále? Na tuto otázku odpoví následující druhé semifinálové kolo soutěže, které se odehraje v úterý 3. a ve středu 4. března, do něhož se kvalifikoval polský kvintet Weezdob Collective se svým jazzfolkovým pojetím, multižánroví Balogh Tamás Quartet z Maďarska a přední zástupci německé nastupující jazzové generace Bodosapiens a Der Weise Panda. Nenechte si ujít hudební bitvu těchto tří národů. Atraktivní forma Czech Jazz Contestu je skvělým lákadlem pro diváky, kteří mohou přímo v sále rozhodnout o vítězi divácké soutěže, jež je nedílnou součástí finálového večera. Hlasující v divácké soutěži mohou získat zajímavé ceny a zároveň podpořit svou oblíbenou kapelu. Užijte si dramatickou hudební bitvu v celé její kráse. Přijďte již příští úterý a středu podpořit svého favorita. Pro studenty jsou připraveny slevové akce nejen na vstupném, ale i na baru!

Czech jazz Contest je jedinečný souboj mladých osobností nejen českého jazzu, primárně určený pro začínající hudebníky do třiceti let, avšak charakterem a doprovodnými akcemi je přitažlivý i pro širokou veřejnost. Cílem akce je zviditelnění mladých českých a zahraničních kapel a rovněž přiblížení kvalitní jazzové hudby jejich vrstevníkům, a to i formou workshopů a doprovodných koncertů, například newyorského saxofonisty Vincenta Herringa či Gena Jacksona, hudebníka Herbieho Hancocka. Mezi účinkující a výherce minulých ročníků patří například Pitch Bender s frontmankou Simonou Fehérovou, Jan Fečo Quartet, Quattro Formaggi, polští Biotone a další.

Média

Jam Session, Czech Jazz Contest 2015 youtube.com/czechjazzcontest

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.