23.06.2019 16:15

Neonfly chtějí po čtyřech letech vydat album. Pomocí crowdfundingové kampaně

Britská powermetalová skupina Neonfly se po čtyřech letech mlčení znovu ozývá. Plánuje vydat třetí studiové album, The Future, Tonight. Z něj Neonfly zveřejnili singl This World is Burning. Jestli ale nová deska vyjde, záleží na fanoušcích. Kapela totiž peníze na nahrávání a vydání vybírá pomocí crowdfundingové kampaně. V ní lidé za finanční pomoc kapele mohou získat například podepsané album, tričko ze speciální edice nebo akustický koncert Neonfly u sebe doma.

Když nejsou peníze na novou desku, pomůžou fanoušci. V to alespoň doufá britská powermetalová kapela Neonfly. Ta už čtyři roky nevydala žádnou nahrávku. Na vině byly mimo jiné i rozkoly mezi členy skupiny a hledání stálého bubeníka. Tím se nyní oficiálně stal Dec Brown, který s kapelou externě spolupracoval už od roku 2016. Neonfly také opustil kytarista Andy Midgley, který v ní hrál od roku 2015 do roku 2018. Skupina tak nadále pokračuje jen se čtyřmi členy. Na turné ji ale doprovodí externí kytarista.

Po vyřešení těchto problémů chtějí Neonfly vydat třetí studiovou desku s názvem The Future, Tonight. Pomoci jim v tom mají právě jejich příznivci v crowdfundingové kampani na portálu Indiegogo.com. V té kapela potřebuje vybrat 12 742 dolarů. Z této částky jí už přispělo přes 150 lidí 10 200 dolary. Do konce kampaně zbývá skupině měsíc.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Z různých odměn si fanoušci mohou vybrat například podepsané CD, speciální limitované tričko nebo sběratelské předměty s motivy Neonfly. Nejzažranějším (a nejbohatším) příznivcům skupina zahraje i akustický koncert přímo doma nebo je vezme na část svého turné v roce 2020 jako VIP hosty.

 

 

Z plánovaného alba The Future, Tonight Neonfly jako lákadlo vydali singl This World is Burning. „Chci, aby tahle deska byla uměleckým vyjádřením toho, co Neonfly znamenají dnes. Hudbu i texty jsem psal se záměrem vytvořit něco moderního. Něco, co by udělalo tlustou čáru za našimi starými metalovými kořeny. Náš nový zvuk je poutavý, moderní a reflektuje současnou dobu," popisuje kytarista a skladatel kapely Frederick Thunder. Producentem písně i desky je Romesh Dodangoda, který spolupracoval například s Motörhead, Bring Me the Horizon nebo Bullet for My Valentine.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.