11.09.2019 6:41

Ve Futuru Music Baru vystoupí experimentální skupina Red Baraat

Nezaměnitelný zvuk a nakažlivé rytmy mísící tradiční indickou hudbou s bollywoodskými melodiemi, new orleanským jazzem, psychedelií a vlivy celého hudební světa. Američtí Red Baraat se vrací po sedmi letech do Prahy.

Red Baraat, v překladu "rudý svatební průvod" založil jeden z nejlepších současných amerických jazzových bubeníků a skladatelů Sunny Jain. Ten má ve svých čtyřiačtyřiceti letech poměrně bohatou hudební historii - spolupracoval s osobnostmi jako David Byrne, Rez Abbasi, Kenny Barron, Seamus Blake, Marc Cary, Kyle Eastwood, Norah Jones, Rudresh Mahanthappa, Donny McCaslin nebo Peter Gabriel, byl také členem slavné pakistánské kapely Junoon. Jain je mimo jiné znám svou neustávající aktivitou v oblasti lidských práv a edukace mladých hudebníků.

 

 

Po letošních Colours of Ostrava, představí kapela v pořadí páté řadové album s názvem Sound The People také pražskému publiku. Není překvapením, že nese poselství potřeby jednoty, kulturní i společenské harmonie. "Segregační politice se staví oslavou diverzity a bez jakéhokoliv slitování zatápějí pod kotlem výbušnou směsí pandžábské bhangry, indické svatební hudby, hip hopu, jazzu a karibského chutney. Nejdivočeji jak dokážou, v nejpsychedeličtějších skladbách kariéry. Jinými slovy: takové je neznáme," napsal hudební publicista Jiří Moravčík.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Výbušnou energii živých koncertů, neobvyklé spojení burácejícího bubnu dholu s dechovou sekcí, zažije 12. září Futurum Music Bar.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.