06.02.2020 13:24

Southern Avenue na pražském koncertě podpoří The Youniverse

The Youniverse The Youniverse Zdroj: pořadatel koncertu

V Praze v jeden večer zahrají na stejném pódiu dvě vycházející hvězdy moderního bluesrocku. Již dříve oznámený koncert kapely Southern Avenue z Memphisu obohatí The Youniverse, energická alternativní bluesrocková kapela ze Slovenska.

 

Obě kapely mají hodně společného. Jejich hudební historie se píše stejně dlouho a obě formace svou existencí vzbudili velkou pozornost. Jejich tvorba se opírá o kořeny blues a fúze různých hudebních žánrů. The Youniverse se na slovenské hudební scéně zjevili v roce 2015. Ústřední dvojice, zpěvačka Tammy Nižňanská a kytarista Jerguš Oravec, chtěla vytvořit kapelu, která bude znít jako kdyby spolu měli dítě Led Zeppelin a Kanye West. Po ustálení členů kapely, za bubny Adam Olexík, baskytara Šimon Vladár, vytvořili silně znějící sestavu absolutně pohlcující pódia.

Společně snili o experimentování a propojování hudebních žánrů. Jejich sny se naplnili o rok později vznikem prvního EP Raise Hell, Kid. Plnohodnotný debut vydali v roce 2018 a nazvali jej CMYK. Na 2 LP albu namíchali ve čtyřech „barevných“ částech hypermoderní upgrade ošoupaného bluesrocku, srovnatelného s kteroukoliv moderní blues - rockovou nahrávkou v zahraničí.

 

 

The Youniverse jsou jednou z nejzajímavějších slovenských kapel současnosti a jejich koncert slibuje hodně energické kytarové hudby s prvky funku a hip-hopu s příměsí elektroniky, folku a surf rocku. Přidanou hodnotu dodává zpěvačka Tammy svým specifickým tanečním projevem. Koncert kapel Southern Avenue a The Youniverse se koná 21. dubna v Paláci Akropolis v Praze. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.net

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.