17.04.2020 22:14

Jeff Beck a Johnny Depp spojili své síly proti koronaviru Doporučeno

Prazvláštní časy pandemie koronaviru vyvolaly už řadu zajímavých počinů ze strany hudebníků. Nejinak je tomu i u nečekaného spojení talentů dvou umělců z různých světů.

Lidi, kteří jsou zavření doma v izolaci, se rozhodli potěšit Jeff Beck a Johnny Depp uvolněním písně Isolation, coveru originální písně, kterou složil John Lennon v roce 1970. Jak k tomuto počinu sdělil Jeff Beck, nahrávka vznikla při loňském experimentování ve studiu, kde spolu Johnny Depp a Beck vymýšleli společný materiál.

Sami nečekali, jak aktuální se jejich dílo stane v době pandemie koronaviru a i z tohoto důvodu se rozhodli pro posluchače píseň pro jejich potěchu uvolnit volně k poslechu.

 

 

Johnny Depp už dávno není jen pouhým hercem hollywoodských trháků. Své rockerské ostruhy si vybojoval po boku Alice Coopera ve skupině Hollywood Vampires, kde prokázal, že není jen maskot skupiny, nýbrž že je zdatným kytaristou i výborným zpěvákem. O kvalitách kytaristy Jeffa Becka se asi není potřeba dlouze vybavovat. Ve svých letech je jeho hráčská technika stále naprosto bezchybná a naopak jeho styl snad zraje jako dobré víno.

 

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

 

Syrová kytarová verze s citlivým Deppovým vokálem perfektně sedí dohromady a je tak vynikající poctou Lennově písni. Za bicí zasedl Beckův letitý spoluhráč a zkušený bubeník Vinnie Colaiuta. Basy se chopila rovněž Beckova spoluhráčka Rhonda Smith. S touto skladbou se izolace skutečně stává snesitelnější. Oba hudebníci navíc tímto dílkem prozradili, že pracují spolu na širším hudebním materiálu, takže rok 2020 možná bude i zaznamenán jako počátek jednoho nového překvapivého hudebního přátelství, z kterého vznikne třeba i hodně zajímavá deska. Buďme na pozoru!

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.