28.04.2020 21:41

Skupina Emozpěv vydává album Spolu

Z písničkářského dua emozpěv se stala indie-rocková kapela. Folkové období nechali za sebou a nyní pětice muzikantů představuje svůj nový zvuk na albu Spolu.

Sedm písní zachycuje osobní rozpoložení písničkáře a textaře Ondřeje Vratislava Vyšehradského, kterému v přerodu do kapelní podoby pomohli zkušení muzikanti Martin Drahoňovský, Matěj Porteš, Dalibor Hrubeš a Vítězslav Patočka. Hlavním motivem desky je cesta z beznaděje ke světlému bodu v budoucnosti. Ondřej k tomu dodává: “Když si najednou uvědomíte, že se váš dlouhodobý životní postoj nezakládá na skutečnosti nebo pravdě, že jste žili nějakou dobu ve vytvořené iluzi, přijde pak doba, kdy se s tím musíte nějak vyrovnat. Na té cestě prožíváte spoustu různých pocitů od strachu, naštvání, rezignace až po ztrátu sebevědomí, ale naděje – ta vždycky umírá poslední a vy víte, že se z toho musíte vyhrabat. Ta deska končí šťastně, jako moje cesta z tehdejšího podsvětí.”

 

 

Nahrávka vznikla v Tajným studiu v Ústí nad Labem u Jana Brambůrka pod producentským dohledem Matěje Porteše. “Udělat písničku s celou kapelou je vždycky dobrodružství. Šli jsme do studia s jasnou představou, ale během prvního dne se něco změnilo a nakonec jsme písně tvořili spíše intuitivně.” shrnuje Matěj práci na nahrávce.

Emozpěv má za sebou již dvě alba. V roce 2014 vyšla eponymní deska, jejíž singl Svár úspěšně zabodoval v celoroční hitparádě Velká Sedma na Radiu 1 a roku 2016 pak nahrávka Hebké bolesti, z níž zapůsobil singl Po noži.

 

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

 

Novou desku Spolu bude k poslechu od 1. 5. 2020 na emozpev.bandcamp.com a postupně na všech streamovacích a online službách.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.