21.08.2019 13:49

Foto: Rock Heart, Moravský Krumlov, 17. 8. 2019 Doporučeno

Apocalyptica na Rock Heartu 2019 Apocalyptica na Rock Heartu 2019 Foto: Petr Zip Hájek/musicweb.cz

Poslednímu dni festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově dominovala především Apocalyptica a Udo Dirkschneider (tentokrát se svou skupinou U.D.O.), ale byly tam i další zajímavé prvky.

 Pro mě začal den ruskou kapelou Chains of Sanity, která je velmi mladá a ještě hledá své jméno (v programu je uvedena jako  Chains of Delight). Nezněli špatně, ale ještě se musí trochu vyhrát. Po nich následovala slovenská Symfobia. Tak, se dvěmi akčními zpěvačkami, ovládla pódium a jejich koncert příjemně prošel.

Následoval koncert Leave's Eyes. Tuhle skupinu jsem párkrát viděl a přišla mi poněkud unylá, na mě nudná a celkově mimo můj obzor. Tady jsem byl překvapen, že zpěvačku Liv Kristrine nahradila dynamičtější (a mladší) Elina Siirala a Alexander Krull už nepůsobil jako host, ale plnoprávný člen kapely. Taká jejich koncert byl řízný a plný energie. Dynamičtějšímu vystoupení odpovídalo i několik "vikingů", kteří dělali na scéně "kulisu".

Po nich byli Crematory, asi nejtvrdší kousek festivalu, kteří zde našli řadu fanoušků. Pak už následoval Udo Dirkschneider s kapelou U.D.O., který se oprostil od minulosti Accept a jel čistě svůj set. Koncert byl přesně takový, jako měl být a publikum dostalo, co očekávalo. Tento den a celý festival pak završila Apocalyptica, které se svými 3 celly rozpoutala pořádný metal. Nechyběly samozřejmě cover verze Metallicy, ale ani vlastní tvorba.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.