20.08.2019 18:00

Behemoth vydali klip k skladbě Sabbath Matter

Behemoth jsou autentičtí a stále dokáží šokovat nejen svými děsivými videoklipy. Behemoth jsou autentičtí a stále dokáží šokovat nejen svými děsivými videoklipy. Zdroj: oficiální stránky kapely Behemoth.

Poslední album polských Behemoth I Loved You at Your Darkest je již nějaký ten pátek venku. Videoklip ke skladbě Sabbath Matter desku opět oživuje.

Behemoth jsou možná nejznámější extrémní metalovou kapelou, a to i pro metal neposlouchající společnost. Videa plná krve, násilí, temnoty a satanistických výjevů stále šokují věřící i nevěřící jedince a uspokojují fanoušky extrémního metalu. Odkazy z bible či mytologií různých starých civilizací jsou častým tématem textů, které frontman Nergal píše.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Jinak tomu není u skladby Sabbath Matter, ve které Nergal prokazuje úctu bohyni Hekaté, která byla v řecké mytologii považována za patronku cest, porodů, bohyni měsíce, podsvětí, ale též za čarodějnici. V klipu mimo kapely vidíme již zmíněnou Hekaté, která z těl vysává duše, zvrací krev a dává ji pít svázaným lidem. Příběhem prochází i kreatura s hřeby zatlučenými v hlavě a očích. Zde se Nergal inspiroval prací mexického umělce Emila Melmotha, jehož webový profil stojí za navštívení. 

Zkrátka videoklip je opět kvalitní a bohu(ne)libá podívaná. Behemoth perfektně zvládají nejen hudbu a image, ale právě i vizuálnost zla a temnoty ve svých videoklipech. 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.