19.01.2020 14:18

V Praze budou koncertovat dvě kapely nominované na cenu Grammy Doporučeno

Již brzy budou vyhlášeny 62. výroční hudební ceny Grammy. Mezi nominovanými jsou hned dvě kapely, které budou krátce po sobě koncertovat v Praze. V rámci koncertní série Prague International Bluenight přijedou Southern Avenue a Larkin Poe.

Obě kapely jsou na nominační listině kategorie Best Contemporary Blues Album (nejlepší album současného blues). Southern Avenue se o cenu uchází s albem Keep On, Larkin Poe s albem Venom & Faith. Memphiská pětice Southern Avenue za svou krátkou hudební kariéru dosáhla značného úspěchu.

Jejich debutové album z roku 2017 Southern Avenue získalo ocenění Blues Music Award za Nejlepšího nového umělce/album. A hned jejich další album Keep On z loňského roku, které ještě více rozšiřuje jejich osobitou hudební vizi, se uchází o prestižní cenu Grammy. Southern Avenue se poprvé představili na české hudební scéně na prestižním festivalu Blues Alive v roce 2018. Letos je uvidíte v pražském Paláci Akropolis 21. dubna.

 

 

Další mladou kapelou, která se uchází o letošní ocenění Grammy v kategorii současného blues, je sesterské duo z Nashvillu Larkin Poe. Jejich čtvrté studiové album Venom & Faith vyšlo v závěru roku 2018 a bylo velice vřele přijato hudebními kritiky i fanoušky. Larkin Poe poprvé koncertovali v Praze loni v březnu, a to s velikým úspěchem.

Letos se představí 25. května na pódiu hudebního klubu Lucerna Music Bar. Vítězové 62. výročních cen GRAMMY Awards® budou vyhlášeni v Staples Center v Los Angeles v neděli 26. ledna 2020.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.