17.07.2020 21:00

Summer Arena 2020 zrušena

Zdá se, že trable se zákeřným virem, likvidujícím nemilosrdně většinu hudebních akcí letošního roku, pokračují. Jeho obětí se nyní stala i série venkovních koncertů, již pd názvem Summer Arena 2020 její pořadatelé přitom ohlásili teprve před několika dny. Je tedy již jisté, že na interprety jako Kabát nebo Lucie si pro letošek musíme nechat zajít chuť.

Zdálo se přitom, právě tento podnik se stane prvním signálem návratu věcí do normálu. “Tento projekt byl postavený tak, že se vždy na jednom místě vybuduje prostorově, technicky a aktuálně i hygienicky velkoryse pojatá aréna (8 500 m2). Aby se Arena dala provozovat, muselo se v každém místě uspořádat více koncertů, aby se náklady na její postavení, provoz a zbourání vč. Veškeré logistiky rozložily rovnoměrně do těchto koncertů. V opačném případě by vstupenky na každý jeden koncert stály násobky běžného vstupného.

Krom těchto nákladů je tady totiž ještě jeden velmi nepříznivý aspekt, a to je aktuální limit počtu diváků. Sečte-li se toto vše dohromady, v případě nedostatečného prodeje vstupenek na každý koncert nelze tento projekt realizovat. A to nastalo,” píše se v oficiálním vysvětlení. Zdá se tedy, že za smutným koncem seriálu stojí nedostatečný prodej vstupenek.

Platby budou automaticky vráceny v plné výši, majitelé již zakoupených vstupenek tedy nemusí podnikat žádné kroky. Pořadatelé se snaží zůstat pozitivní. “A co bude dál s tímto projektem? Myslíme si, že rozhodně nezanikne, a že se s ním všichni v budoucnu rozhodně ještě setkáme. Myšlenka je to dobrá, a my se nenecháme otrávit aktuální situací.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Na druhou stranu, kdyby tato aktuální situace nenastala, asi by nás to nevyprovokovalo k realizaci tohoto projektu. A abychom nekončili depresivně a negativně… Nejedná se o konec světa a v nadneseném slova smyslu se v souvislostech s posledním odstavcem dá vlastně konstatovat, že „vše špatné je i k něčemu dobré“. Mějte se dobře, buďte zdraví a buďte na sebe hodní.”

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.