09.01.2020 16:48

Kanadští The Dead South se vrátí do Prahy

The Dead South The Dead South Zdroj: coloursselection.cz

Úspěšná kanadská kapela The Dead South, jejíž hudba míchá neo-folk, alternativní bluegrass i americanu, vydala na podzim 2019 své třetí studiové album, které v příštím roce představí v Praze hned dvakrát.

Kapelu The Dead South nejlépe definuje to, odkud pochází. Saskatchewan je provincií v prériích Kanady. Rozlohou dvojnásobek velikosti Německa, ale s méně než jedním milionem obyvatel. Spousta přírody, spousta ticha a spousta času na to naplnit ticho zvuky. Tak se čtyři vousatí chlápci, jak se sami popisují, našli ve folku a bluegrassu a v roce 2012 založili kapelu. S humorem, šarmem a v doprovodu kytary, violoncella, banja a mandolíny zasáhli miliony posluchačů po celém světě.

Přesně takový druh hudby dokáže osvětlit bluegrass i zarytým odpůrcům tohoto žánru, protože kapele nechybí virtuozita, nápady ani vtip (nejen díky jejich vzhledu). Stejně tak potvrzují, že fúze několika žánrů může být další skvělou cestou pro muziku jako takovou. Skupinu tvoří čtyři členové - muži - Nathaniel Hilts, Scott Pringle, Danny Kenyon, Colton "Crawdaddy" Crawford, dříve v kapele ještě působila Eliza Mary Doyle. Na cello je od roku 2015 doprovází ještě Erik Mehlsen. 

 

 

Jejich album Good Company z roku 2014 a především song In Hell I'll Be In a Good Company zabodoval v hitparádách v Evropě i Americe a počet zhlédnutí klipu se vyšplhal až k 160 milionů. Kapela sklízí úspěch pro svá živočišná vystoupení, i proto si je v roce 2019 vyhlídnul například festival Glastonbury. V Praze kapela představí své třetí studiové album s názvem Sugar&Joy, které vyšlo 11. října 2019.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Jelikož do České republiky mnoho amerických kapel tohoto žánru necestuje, budou mít i zdejší posluchači jedinečnou příležitost. Po bleskově vyprodaném koncertu na jaře 2020 se kapela The Dead South vrátí v listopadu 2020 a zahraje tentokrát ve větším prostoru. Z Paláce Akropolis se přesune rovnou do Fora Karlín. Vstupenky jsou již v prodeji v síti GoOut a Ticketportal za 750 korun. Více informací najdete zde.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.