20.01.2020 13:47

Bounty Rock Café Open Air přiveze frontmana Genesis

Ray Wilson Ray Wilson Zdroj: raywilson.net

Prestižní časopis Classic Rock Magazine jej považuje za jednoho z nejlepších britských vokalistů a dostalo se mu i té cti, že vystřídal Phila Collinse v legendární kapele Genesis. Řeč je o Rayi Wilsonovi, který dorazí do Olomouce, kde se stane headlinerem festivalu Bounty Rock Cafe Open Air.

Jsme nadšení, že se nám podaří na našem desátém jubilejním ročníku představit mimořádného zpěváka a bývalého frontmana legendární art rockové kapely Genesis. Navíc s unikátní show, během které zazní největší hity z období Genesis,“ popisuje ředitel festivalu Dušan Neumann. Sám upozorňuje na další z vrcholů programu, kterým bude živé provedení toho nejlepšího z televizního pořadu Na Kloboučku. „Hudební pořad Na Kloboučku, který ovlivňoval dvě hudební generace muzikantů a hudebních fanoušků, se v Olomouci připomene velkým koncertem. Silné okamžiky živých televizních vystoupení předvedou hudebnící, které do projektu speciálně vybírá Michal Pavlíček. Kompletní složení hvězdné kapely zveřejníme v lednu,“ říká Neumann.

Na kvalitní tradici naváže také vystoupení Michala Ambrože s omlazenou sestavou Hudby Praha. Na Bounty Rock Cafe Open Air společně zahrají všechny zásadní hity kapely jako Špinavý záda, Pal vocuď, Srdeční příběh nebo Máma, táta. Michala Ambrože doprovodí noví spoluhráči: kytaristé Radovan Jelínek a Michal Pelant, klávesista a kytarista Matěj Belko, baskytarsta Jakub Vejnar, bubeník Martin Kopřiva, saxofonista Jakub Doležal nebo zpěvačky Tereza Kopáčková a Veronika Vítová.

 

 

Premiéru budou mít na festivale také November 2nd se zpěvačkou Alexandrou Langošovou. Česká kytarová kapela o sobě dává po pauze vědět novým hudebním materiálem a koncerty a zároveň se vrací k původnímu nástrojovému obsazení z období prvního alba, které kapele vyneslo nominaci na Anděla nebo vítězství v anktě Žebřík. S tím rezonuje i návrat ke kapelovým rockovějším kytarovým kořenům.

Ray Wilson chystá speciální program nazvaný Genesis Classic. Kromě něj bude areál Korunní pevnůstky hostit i unikátní koncertní provedení legendárního pořadu Na Kloboučku s Michalem Pavlíčkem, koncert Michala Ambrože s Hudbou Praha, obnovené November 2nd, Mr. Punch - evropskou pocta skupině Marillion či progresivní metalisty Personal Signet. Vstupenky na 12. září v Olomouci si rockoví fanoušci mohou koupit za zvýhodněnou cenu do konce roku v síti Ticketstream nebo v Bounty Rock Cafe za 599 korun.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.