22.01.2020 13:26

Michael Kiwanuka láká do Fora Karlín

Michael Kiwanuka na Colours of Ostrava v roce 2017 Michael Kiwanuka na Colours of Ostrava v roce 2017 Foto: Tereza Ticháčková/musicweb.cz

Třetí album Michaela Kiwanuky nazvané KIWANUKA vyšlo 25. října 2019 na Polydor Records a hudební fanoušci v Česku se mohou radovat z oznámení, že živě ho budou moc slyšet již v létě v pražském Lucerna Music Baru. 

Nahrávka Kiwanuka následuje po desce Love & Hate, která vyšla v červenci 2016 a získala nadšené recenze i první místo v albové hitparádě. Michael Kiwanuka byl již dvakrát nominován na Mercury Prize, třikrát na ocenění BRIT a byl vyhlášen jako vítěz BBC Sound 2012. Loňské album Kiwanuka bylo nahráno v New Yorku, Los Angeles a Londýně. Michael ve studio opět spolupracoval s producentským týmem ve složení Danger Mouse a Inflo. Album je podobně jako to předešlé zahalené do psychedelického oparu, ale je rozmanité – uslyšíte na něm ohlasu velikánů jako Gil Scott-Heron, Bobby Womack nebo Otis Redding.

Michael na desce pracoval dva roky. Michael o albu říká: "Minulé album bylo hodně introspektivní a fungovalo nejspíš jako terapie. Tohle je víc o jakémsi pocitu spokojenosti, kým jsem, a o tom, co chci vlastně říct. Jak zůstat pevný a přijít s výzvou pro sebe i posluchače? Je to deska o přijetí sama sebe, ale triumfálněji než jen melancholicky. Je to album, které zkoumá, co dnes znamená být lidskou bytostí.” Kiwanuka je výsledkem pozoruhodného růstu výjimečně talentovaného hudebníka.

Svůj přirozený talent vepsal do díla, které spojuje různá komplikovaná témata – černošskou identitu, násilí a sebepochybnost – a je atmosférické a náladotvorné. “Věci, které se vám nakonec líbí, jsou často věci, které chcete skrýt. A to jsou zřejmě věci, které nás spojují.” Říct lidem, kdo opravdu jste, pravdivě a neomylně, nebylo nikdy tak vzrušující. Album "Kiwanuka", je čerstvě nominováno na Nejlepší britské album NME 2020 Awards. Výsledky se dozvíme v průběhu slavnostního večera, který proběhne v londýnské O2 Academy 12. února. 

 

 

Vstupenky na koncert Michaela Kiwanuky 20. července ve Foru Karlín za 790 korun + poplatky je možné koupit od pátku 24. ledna od 10 hodin v sítích GoOut.cz a Ticketmaster. Vstupenky zakoupené na pokladně v Lucerna Music Baru jsou platné. V případě nevyprodání vstupenek v předprodeji pak na místě za 900 korun.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.