11.02.2020 11:33

Rage Against the Machine při turné navštíví i Prahu

Legendární kapela Rage Against the Machine v minulém roce opětovně obnovila svoje fungování a okamžitě se objevily spekulace, zda se vrátí i nakoncertní pódia. Právě dnes kapela všem těmto pochybám učinila přítrž - ohlásila světové turné! Velmi příjemnou informací je, že v rámci evropskýchzastávek myslela i na fanoušky v České republice. Do našeho hlavního města se Rage Against the Machine vrátí již v září tohoto roku.

Americká rocková kapela Rage Against the Machine započala svoji hudební pouť již v roce 1991 a hned svou debutovou deskou z roku 1992 dosáhlaglobálního úspěchu. Album s prostým názvem „Rage Against the Machine“ se vyhouplo na přední příčky hitparád, po světě nasbíralo hned několik zlatýcha platinových ocenění, a jen v Americe jeho prodeje překonaly magickou hranici tří milionů nosičů. Svoji pozici jedné z nejsledovanějších rockových kapel, která ve svých písních kombinovala ostré rockové riffy s prvky rapu a funku, čtveřice z Los Angeles upevnila v roce 1996 albem „Evil Empire“, jehož prodeje lze také počítat na miliony kusů.

Do třetice Rage Against the Machine zabodovali albem „The Battle Of Los Angeles“, které se na trhu objevilo v roce 1999. Deska mimo jiné získalanominaci na prestižní cenu Grammy v kategorii nejlepší rockové album. Krátce nato však kapela ohlásila konec činnosti a doposud poslední studiové album s názvem “Renegades“ tak vyšlo až dva měsíce po oznámení této smutné zprávy. Tim Commerford, Zack de la Rocha, Tom Morello, Brad Wilk se opět dali dohromady po dlouhých sedmi letech, avšak společné fungování jim vydrželo jen do roku 2011. Podzim roku 2019 se nesl ve znamení dalšího návratu Rage Against the Machine, který dnešním dnem zpečeťuje i ohlášení velkého světového turné.

 

 

Killing In Your Name, Know Your Enemy, Bullet In The Head, Bulls On Parade či People of the Sun - to je jen malý výčet hitů Rage Against the Machine, které lze dnes již považovat za klasiku. Pokud právě tyto songy chcete po dlouhých letech slyšet naživo, poznamenejte si do svých kalendářů 8. září, kdy se čtveřice představí v pražské O2 areně.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.