11.02.2020 11:42

Limp Bizkit míří do Prahy

Hudba, kterou tato pětice produkuje, je těžko zařaditelná - Fred Durst a spol. totiž kombinují tvrdou muziku se samply, hiphopem a svůj díl na výsledném zvuku kapely má i DJ Lethal (dříve House of Pain), který je již regulérním členem kapely. Limp Bizkit míří do Prahy v rámci svého turné.

Pětice pocházející z Floridy, z městečka Jacksonville, odstartovala svoji hvězdnou dráhu v roce 1994. Patří mezi kapely, jejichž tvorba značněovlivnila „heavy“ scénu. Za dobu svého fungování prodali více než 30 milionů kopií svých desek po celém světě, přičemž jejich průlomovédesky z roku 1999, která dostala název „Significant Other“, a ze které pocházejí hity Nookie, Break Stuff a Re-Arranged, se pouze v Americeprodalo 7,5 milionu kopií.

Album „Chocolate Starfish and the Hotdog Flavored Water“ vyšlo o rok později a hity „My Generation“, „Take A Look Around“ (známý zesoundtracku k filmu M:I-2) nebo „Rollin‘“ jejich pozici hvězd na poli tvrdé muziky jen upevnily. Za tuto nahrávku kapela obdržela opět celouřadu cen, včetně MTV Europe Music Awards v kategoriích nejlepší skupina a nejlepší album. Stejné ocenění získali Limp Bizkit i ve velminetradiční kategorii - nejlepší webové stránky. Kapela šla prostě od úspěchu k úspěchu.

Kromě zpěváka Freda Dursta byl neodmyslitelnou součástí Limp Bizkit i kytarista a skladatel Wes Borland, známý svou zálibou pro kostýmy,masky a černé kontaktní čočky. Zpráva o jeho odchodu v říjnu roku 2001 byla tak ránou pro kapelu i fanoušky. Následovala pauzaa nekonečné hledání adekvátní náhrady, které se nakonec vyplatilo, a do kapely byl přizván kytarista Mike Smith. Ten se zapojil do prací nanové desce, která vyšla v září 2003 a nesla název „Results May Vary“. Smithovo rockovější cítění je na albu hodně znát a Limp Bizkit se taktrochu ocitli před novou epizodou své existence, která však neměla dlouhé trvání.

 

 

Následovalo turné, které však vzbudilo rozporuplné reakce. Po něm se do kapely vrátil opět Wes a náhradník Mike okamžitě Limp Bizkitopustil. Prosakovaly zprávy o novém EP, které bez velkého ohlasu vyšlo v květnu 2005 pod názvem „The Unquestionable Truth Part 1“. Názevnahrávky dával naději, že by se fanoušci mohli dočkat následovníka. Místo toho jim však Limp Bizkit v témže roce nadělili výběr „GreatestHitz“. Krátce po vydání Wes opět odchází a kapela se zhruba na tři roky odmlčí…

Limp Bizkit v tichosti připravují „The Unquestionable Truth Part 2“, Fred natáčí svůj vlastní film, Sam Rivers dělá se skupinou The Embracedna jejich první dlouhohrající nahrávce a John Otto si zakládá svůj projekt pojmenovaný Stereochemix. Rok 2009 se pak nese v duchuvelkolepého návratu na koncertní podia v původní sestavě a kapela při této příležitosti vystupuje i v pražské O2 areně. Návrat kapela zpečetíi novou deskou „Gold Cobra“, která je první od roku 2003, jenž Limp Bizkit nahráli v původní sestavě.

Na letošní rok je pak konečně naplánováno vydání dlouho očekávaného titulu „Stampede Of The Disco Elephants“, na kterém kvintet pracujejiž několik let a jehož vydání bylo již několikrát odloženo. V rámci pražského koncertu by tak vedle osvědčených hitovek mohl zaznít i novýrepertoár, po kterém fanoušci již velmi dlouho lačně pokukují.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.