12.02.2020 13:55

Dead Daisies v červnu zahrají v Praze poprvé s Glennem Hughesem v sestavě

Pojem all stars band už je dnes trochu zprofanovaný. Koncept řady hvězd v jedné kapele většinou nefunguje z prostého důvodu - dříve nebo později (většinou dříve) na sebe prostě ega narazí a heslo, že moudřejší ustoupí, se mezi rockovými hvězdami moc nenosí. U The Dead Daisies je ale vše trochu jinak.

Vznik kapely se datuje do roku 2012, kdy se zpěvák a skladatel Jon Stevens (na čas nahradil v INXS tragicky zesnulého Michaela Hutchence) a kytarista David Lowy rozhodli vyzkoušet si hudební spolupráci. Debutové album na sebe nenechalo dlouho čekat a první sestava vzápětí vyrazila na cesty.

Už tehdy v ní figuroval baskytarista Marco Mendoza (mj. Whitesnake nebo Thin Lizzy) a několik členů Guns N'Roses - kytarista Richard Fortus, klávesák Dizzy Reed a bubeník Frank Ferrer. Počátkem roku 2015 kapela vyráží na historickou návštěvu Kuby, jež se díky Obamově politice otevírá světu. Později téhož roku dochází k výrazné změně na postu zpěváka. Mikrofonu se ujímá bývalý frontman Mötley Crüe John Corabi.

To už jsou The Dead Daisies hodně známým pojmem, předskakují Kiss a vystupují na těch největších festivalech. Vychází druhá deska Revolución a hned o rok později třetí kousek Make Some Noise. Po ukončení turné k albu Burn It Down z roku 2018 dochází k další významné změně v sestavě. Z ní vypadnou Marco Mendoza i John Corabi, aby byli nahrazení Glennem Hughesem, tedy jednou z nejvýraznějších osobností rockových dějin se zkušenostmi z kapel jako Deep Purple nebo Black Sabbath. K novému albu, jež by mělo vyjít v květnu, se tedy vážou nemalá očekávání.

 

 

The Dead Daisies jsou seskupením muzikantů, kteří už nemusí nikomu nic dokazovat a hrají především pro svou vlastní radost. Jejich koncerty jsou oslavou zemitého hard rocku. Tahle muzika možná už vyšla z módy, ale přesto nestárne. Pokud jste ještě neměli tu čest se některého z koncertů téhle party zúčastnit, neváhejte ani vteřinu a 9. června se vypravte do Lucerna Music Baru. Odměnou vám bude pohodový večer s bandou maníků, u kterých byste snad ani neuvěřili, že mají za sebou štace u těch největších jmen minulých tří dekád.

Vstupenky jsou k dostání za 590 korun + poplatky od pátku 14. února 10:00 na webu a pokladně Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatku) a v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketpotral. V případě nevyprodání vstupenek v předprodejích pak na místě v den koncertu za 690 korun.

Aktuální sestava:

David Lowy – kytara

Glenn Hughes – basa a zpěv

Deen Castronovo – bicí

Doug Aldrich - kytara

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.