29.08.2020 19:59

RockOpera Praha připravila nabitý podzimní program

Eva Urbanová a Kamil Střihavka Eva Urbanová a Kamil Střihavka Zdroj: RockOpera Praha

 Již příští týden se můžeme těšit na odloženou premiéru opery Trója a do konce měsíce je program RockOpery Prah pěkně našlápnutý.

 

Premiéra přeložená z března tohoto roku na 1. září se konečně uskuteční s plnou parádou. Na Silvestra vloni jsme měli možnost shlédnout pouze koncertní verzi. Vzhledem k tomu, že o premiéru byl velký zájem a vstupenky vyprodané - zopakuje se opera hned následující den 2. září. V obou večerech i za přítomnosti světové operní hvězdy Evy Urbanové, která se zhostí role bohyně lovu Artemidy. A aby toho nebylo málo, do třetice je Trója zařazená do programu ještě 13. září.
I v této repríze uvidíme Evu Urbanovou, která k opeře dodává: „Muzika z Tróji mě nadchla. Už se nemůžu dočkat, až si ji s vámi naživo zazpívám při premiéře v RockOpeře Praha. Doufám, že už to žádný virus nezhatí."

Výkonná ředitelka divadla, zpěvačka a libretistka Pavla Forest navíc ujišťuje diváky, že i přes hrozící omezení kulturních akcí z důvodu prevence proti šíření koronaviru se RockOpera Praha chystá podzimní sezónu úspěšně dokončit. „Jsme zvyklí na překážky, ale děláme něco, co nám za to stojí. Tahle sezóna bude skvělá,“ slibuje Pavla Forest.
Mimo opery Trója pak RockOpera Praha v nejbližší době uvede Fausta (10. září), Romea & Julii (17. září), Malého prince (20. září) a první českou metalovou operu 7 proti Thébám (24. září). První den v říjnu se ponese ve znamení komediálně-rockového pojetí Procesu od Franze Kafky a křtu knihy pro nejmenší fanoušky tvrdé muziky Rockové příběhy pro malé rebely za asistence Viktora Dyka a Michaela Kocába.

Čtěte také:Trója bude mít hned dvě premiéry

Nabídka programu je tedy velmi pestrá a každý z příznivců takto žánrově zpracované metalové opery si jistě vybere tu svou.
Vstupenky zakoupíte v předprodeji divadla.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.