16.06.2021 19:44

Za Alicí vyražte do Potštejna

Na velké koncerty si ještě nějaký měsíc počkáme, návštěvu těch menších si už můžete naplánovat. Naši legendární kapelu Alice v areálu řemeslného pivovaru v Potštejně si rozhodně nenechte ujít.

 Kdo z rockově laděných fanoušků by neznal hity jako Slepej Mladej Mrtvej, Ráj se mnou nehledej nebo Klidná. Kapelu Alice v roce 1990 založil bubeník Jiří Mikeš Milý a přizval zpěváka Dana Bártu, se kterým už předtím hrál v několika plzeňských bigbeatových kapelách. Po necelém roce hraní Alice vyjela spolu se skupinou Lucie na koncertní turné In the Sky. Jejich debutové CD Yeah! (1991) produkoval David Koller. O rok později vyšla druhá deska Ústa hromů a v roce 1995 poslední album Alice. Videoklip k písni „Slepej, mladej, mrtvej“ dokonce odvysílala americká MTV.

Po roce 1997 koncertovala Alice už jen občas, nové skladby nevznikaly. V roce 2002 vyrazila na festival do USA a do léta 2004 pokračovala ve svých občasných koncertech. Po Trutnovském festivalu pak koncertování Alice s Danem Bártou definitivně skončila.
V roce 2016 u příležitosti oslav 25 let od založení kapely se Alice rozjela po republice se vzpomínkovými koncerty. Velký comeback se odehrál i ve vyprodaném pražském klubu Retro Music Hall a od té doby hudebníci zase sem vystupují.

Prohlédněte si Fotogalerii z koncertu v Retro Music Hall

Pokud vám také učarovaly nestárnoucí hity této formace, nenechte si ujít letní koncert v autentickém areálu Fenetra Pivovaru Clock v Potštejně. Jako předkapela vystoupí rock'n'rolloví The Complication. Do diáře si zapište datum 31. července a start od 18:30 hodin. Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.