17.03.2022 11:07

Rimortis pokřtí nové album v Úmyslovicích

Poděbradská metalová pětka Rimortis prožila těsně před začátkem pandemie další zemětřesení v sestavě, z něhož se ovšem rychle vzpamatovala a čerstvě nabytou energii následně přetavila v novou studiovku Věčnost živlů. Pro její křest si zvolila středočeské Úmyslovice, jednu ze svých bašt.

 Rimortis jsou tu s námi už více než dvě dekády a za tu dobu se v nich vystřídala již slušná řádka muzikantů a to na všech postech s výjimkou basáka a kapelníka Václava Mrzeny. Zatím poslední rošáda se odehrála za bicími, kam nastoupil Kamil Růžička a především na ostře sledovaném postu frontmana. Matadora Láďu Spilku zde vystřídal mladík Jaromír Bartoš, čímž byla symbolicky završena celková revitalizace celé kapely.

Covid zkomplikoval Rimortis život stejně jako všem ostatním kapelám na světě. Kvintet měl výrazně omezenou možnost koncertování a tak nejdříve došlo na nahrání starých hitů v aktuálním složení, aby se fanoušci s novými členy sestavy mohli seznámit alespoň virtuálně. Nové řadové album vychází v pravidelném intervalu dva roky po předchůdci Dvacet černých růží. Deska oficiálně vyšla tuto neděli a bude pokřtěna v sobotu 26. března ve Úmyslovicích.

Příznivci poděbradských se mohou pochopitelně těšit na nevšední zážitek. Podporu na pódiu poskytnou spřízněné spolky Alžběta a Roxor.

Alžběta z Nového Bydžova nedávno oslavila 10 let existence, ale muzikanti, tvořící její sestavu, se mohou pochlubit mnohem delšími zkušenostmi z českých i moravských pódií. Na kontě mají už pět alb, poslední Pavučina vyšla vloni. Největší devízou téhle party je bezesporu nezaměnitelný vokalista a showman Radek Řezníček.

Již od roku 1998 brázdí pódia nymburská heavy metalová kavalerie s názvem Roxor. Po delší odmlce znovu v plné síle od roku 2007. Má za sebou několik úspěšných alb a v současnosti pilně pracují na dalším. V prosinci 2019 nadělila svým fanouškům DVD Metal Heart Live, na němž kromě živých verzí svých největších hitu vložili všechny své videoklipy a několik raritek.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.