30.03.2022 12:00

Po pěti letech se Alkehol vrátí na další oslavu do Lucerny

Tři dekády už tu s námi jsou veselé kopy z kapely Alkehol. To je pochopitelně zásadní důvod k oslavě. A jestli něco v Alkeholu umí, tak jsou to oslavy. Při této příležitosti se již tradičně vrátí do velkého sálu pražské Lucerny.

Pokud se na koncerty chodíte v první řadě bavit, jistě máte s Alkehol již svoje zkušenosti. Vždyť své kultovní debutové CD vydali už v roce 1992. Tehdy byl zpěvák a kytarista Ota Hereš známý hlavně mezi příznivci extrémnějších metalových odnoží jako člen Törr a Kryptor. Alkehol měl být původně vedlejším projektem, do něhož se pustil s kolegou z Kryptoru Petrem "Kunou" Bunešem. Po revoluci ale u nás bylo všecko možné a sbírka hospodkých popěvků šla na dračku. A tak se projekt doplnil o kytaristu Brianu Tondu Rauera na pozici baskytaristy a bývalého bubeníka Törr Martina Melmuse (na první albu je ke slyšení automatický bubeník).

Od těch dob má za sebou tahle banda celou kupu alb s nepřeberným množstvím hitů, nesčetně vystoupení a oceán zkonzumovaných alkoholických nápojů. A přesto, že sestava Alkehol se v posledních letech proměnila (basák Tonda Rauer se nyní plně věnuje Harleji, bubenickou sesli z osobních důvodů opustil Martin Melmus) nevypadá to, že by se v nejbližší době chystali ubrat plyn. Spíš naopak.

Oslavám kulatého výročí hodlají Alkehol věnovat celý letošní rok. Kulminací by měl být především koncert v pražské Lucerně, přesunutý z původního termínu na 6. května. V rámci večera dojde pochopitelně na kupu různých překvapení, bude také představeno a pokřtěno nové studiové album. Je na čase, vždyť poslední placce Sudová přitažlivost jsou už skoro čtyři roky.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.