15.04.2022 12:27

The Agony představí novou sestavu na koncertě s Girlschool

Sestavu The Agony doplnily kytaristka Petra Pohanková a basačka Dominika Mrázková. Sestavu The Agony doplnily kytaristka Petra Pohanková a basačka Dominika Mrázková. Zdroj: FB The Agony

Fanoušci ženského elementu v rockové hudbě si určitě nenechají ujít událost, konanou 6. května v pražském Futuru. Kromě veteránek scény Girlschool se v nové sestavě představí tuzemské dračice The Agony. Program večera jako speciální hostky doplní hradecké těleso K2.

Girlschool a jejich heavy rock, říznutý z jedné strany metalem a z druhé punkem není nutno dlouze představovat. Na kontě mají třináct albových zářezů a kapelní životopis je plný slavných jmen, s nimiž absolvovaly dlouhá turné, nebo spolupracovaly na nahrávkách.
Kromě Motörhead, jejichž Lemmy si Girlschool vytipoval jako předkapelu na turné Overkill už v roce 1979, procestovaly USA s Iron Maiden a Scorpions. Na desce Legacy jim hostovala polovina Black Sabbath, album Play Dirty produkovali Noddy Holder a Jim Lea ze Slade. Ne, že by Girlschool validaci od slavnějších mužských kolegů potřebovaly, vždy za ně mluvila zejména našlapaná muzika.
Legendární britské heavyrockerky sice letos oslaví 44 let na rockové scéně, roky ale v žádném případě neubraly na jejich nasazení a výbušné energii živých vystoupení – možná právě naopak! Čtveřice do Prahy zavítá již potřetí, tentokrát však v mírně obměněné sestavě, kde Kim McAuliffe (kytara a zpěv), Denise Dufort (bicí) a Jackie Chambers (sólová kytara) doplnila staronová basistka Tracey Lamb.

Pražská parta The Agony loni v rámci možností koncertně propagovala své zatím poslední EP Eclectic a následně se ocitla v nejisté situaci po odchodu dvou dlouholetých členek.Kapelu se ale povedlo začátkem roku doplnit a The Agony si tak zopakují večer se svými hrdinkami Girlschool, kdy zároveň uvedou novou sestavu a oslaví 9 let fungování. Kromě osvědčených písní z desek Dirty And Dangerous (2015), 689 (2017) a Eclectic (2020) představí domácí kvarteto i zbrusu nový materiál.

Hradecké pop rockerky K2 mají krátkou část historie spojenou právě s The Agony, jelikož Nikola Kandoussi zde byla na pár měsíců hostující kytaristkou. Vzhledem k tomu, že před pár lety oznámily výrazné omezení koncertních aktivit, bude jejich pražské vystoupení po boku The Agony a Girlschool výjimečnou záležitostí, kterou byste si neměli nechat ujít.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.