11.03.2022 21:40

Rammstein vystoupí v květnu v Praze Doporučeno

V květnu bude v Praze horko. Ve dvou dnech u nás vystoupí jedna z nejpopulárnějších německých kapel, kterou znají i ti, kteří se jinak tvrdému stylu muziky vyhýbají. Rammstein to 15. a 16. května vystoupí na  rozbalí na Letišti v Letňanech.

Nejen fanoušci drsných Němců odpočítávají týdny do květnovýchkoncertů. Metaloví Rammstein dokáží svojí energickou show strhnout jak své příznivce, tak i ty, kteří metal normálně neposlouchají. Z minulosti víme, že lístky na jejich vystoupení mizí rychle.  V rámci celoevropského turné k nám přijedou 15. a 16. května a zamíří tentokrát na Letiště v Letňanech.

Rammstein letos slaví dvacet osm let na hudební scéně. Za celou dobu vydali osm studiových desek a už debutem Herzeleid (1995) dokázali zaujmout. Zatím poslední album Zeit vydali před pár dny a materiál z něj bude také hlavním nosným v rámci koncertů v Praze.  Rammstein už od prvopočátku hrají ve stále stejném složení Till Lindemann (vokály), Richard Z. Kruspe (kytara), Oliver "Ollie" Riedel (basa), Paul H. Landers (kytara), Christian "Flake" Lorenz (klávesy) a Christoph "Doom" Schneider (bubny). Naposledy skupina vystoupila v České republice v roce 2019.

Německá skupina Rammstein vznikla v roce 1994 a od té doby vydala úctyhodných osm alb. Že šest není moc? Téměř všechny přinesly aspoň jeden velký hit. První album s názvem Herzeleid vyprodukovalo píseň Rammstein, další Sehnsucht světoznámou skladbu Du Hast či song Engel.

Třetí album Mutter z dubna 2001 dalo hudebnímu světu píseň Mein Herz Brennt, stejnojmennou Mutter nebo Ich Will. Čtvrté Reise, Reise vyprodukovalo Mein Teil, Ameriku či Moskau a páté Rosenrot (to už jsme v roce 2005) zase populární Benzin. Šesté album přineslo Liebe ist für alle da (Láska je pro všechny) pak obsahuje kontroverzní píseň Pussy, která okupovala světové hitparády nejeden týden. Album Deutschland přineslo zase stejnojmenný hit a rovněž píseň Zeit z nového alba rovněž nezaostává za svými předchůdci.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.