08.10.2022 10:25

Do Prahy zavítá Sting

Sting Sting Zdroj: Live Nation

Sting se vrací do České republiky! Svým fanouškům nabídne především výběr svých největších hitů. Jako speciální host vystoupí Stingův syn, muzikant, skladatel a baskytarista Joe Sumner.

V rámci veleúspěšného světového turné nazvaného My Songs vystoupí Sting i v pražské O2 areně. Fanoušci se mohou těšit na živelnou a dynamickou show, v níž zazní jeho nejpopulárnější písně, které napsal v průběhu své mimořádně úspěšné kariéry. 17násobný držitel Grammy odehraje v průběhu večera své největší hity, a to jak z éry v The Police, tak ze své sólové kariery.

V nadupaném setu nebudou chybět skladby Fields of God, Shape of My Heart, Roxanne, Englishman in New York, Desert Rose, Every Breath You Take a mnohé další. Poslední Stingovo album The Bridge, jež vyšlo v období pandemie koronaviru, je v setu zastoupeno dvěma skladbami, a to If It’s Love a Rushing Water.

Deník The Times označil Stingovu aktuální show za „mistrovské dílo“. Recenzent nešetří komplimenty a charismatického umělce dále komentuje slovy: „Může mu být 70 let, ale vypadá neuvěřitelně mladě a těší se dobrému zdraví.“ Nenechte si ujít tuto jedinečnou show a unikátní příležitost zažít v průběhu jednoho večera nejen fantastické vystoupení Stinga, ale i jeho syna Joea Sumnera, který je speciálním hostem tohoto turné.

V návaznosti na události související s válkou na Ukrajině Sting v březnu letošního roku předělal a znovu vydal skladbu Russians, inspirovanou studenou válkou a původně vydanou na jeho debutovém albu The Dream of the Blue Turtles v roce 1985. Sting dodává: „Od doby, kdy jsem tuhle věc napsal, hrál jsem ji jen zřídka, protože jsem si nemyslel, že bude ještě někdy aktuální. Ale ve světle krvavého a žalostně chybného rozhodnutí jednoho muže napadnout mírumilovného a neohrožujíícího souseda, je tato skladba opět naléhavou prosbou za naši společnou lidskost. Tuhle skladbu věnuji všem statečným Ukrajincům bojujícím proti této brutální tyranii a rovněž mnohým Rusům protestujícím proti takové nehoráznosti i navzdory hrozbě zatčení a uvěznění. Všichni milujeme své děti. Zastavte válku.“  Čistý zisk z nové verze skladby Russians (verze pro kytaru a violoncello) věnuje Sting dobrovolnickému humanitárnímu centru Help Ukraine Center.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.