16.01.2013 9:00

Jakub Jakubec posílá dopis z dovolené. Tequila, koks a ženy

Zajímá vás, jak tráví hudební hvězdy své zimní dovolené? Co tam dělají? Jestli jen pijí, nebo cestují či poslouchají hudbu? Jakub Jakubec, basák z kapely Bek Ofis a Lola běží, pro naše čtenáře posílá pozdravy ze svých cest. Článek je psán slovy hudebníka.

Hola amigos,

po roce opět zdravím z cest. Letos jsem si nejprve zopakoval to nejlepší z Yucatanu a přizval si k tomu své rodiče. Přímo na Štědrý den nám na pláži blízko Tulumu zahrála free jaz místní skupina La Gorda tak dobře, že to málokdo ze spoluopalujících pochopil. Ke štědrovečerní večeři nás pak pozvala Legna s celou její rodinou a přáteli. Legna je majitelka úžasných cabanas Xbalamque mezi pláží a sladkovodní lagunou, kterou jsem poznal již loni. Při ohni pod palmovým porostem náladu dokreslovala hlasitá indická hudba.Jakub Jakubec

Další zastávkou byl Isla Cozumel, kde jsme navštívili nejmenší Hard Rock Café na světě. Bohužel ten večer nehrála žádná živá kapela. Pro přílišnou amerikanizaci ostrova jsme se rozhodli jet dále na jih. Mahahual a Bacalar, jídlo, tequila, chill out. Druhou litrovku tequily jsme s tátou pokořili na Silvestra zpátky v Tulumu na střeše hotelu. Poslouchali jsme při tom ožralecký jam z hostelu Veary Travelers a mlátili se smíchy jak vopice (a s vopicí). Skvělá kolumbijská kapela Grupo Nicho se v Cancusu letos nekonala, a tak jsem již sám vyrazil jižneji do Belize. Caye Caulker vám krásně zpomalí i srdeční tep.

Mezi různobarevnými domky se po písčitých ulicích plouží na golfových vozících černoši. Když odoláte koupi předraženého koksu, a vyhnete se tak zatčení za nejbližším rohem ještě předraženějšími policisty, můžete si užít spoustu věcí. Kromě kitesurfingu (jízda po vodě na prkně za pomoci tažného draka – pozn. red.), paddleboardingu (surfování s pádlem – pozn. red.), šnorchlování a potápění na korálovém útesu si můžete každý pátek užít jam session v Barrier Reef Sports baru s lokálními i světovými muzikanty.

Já si na basu zahrál Beatles a Guns ´n´ Roses a druhý den mne všichni na ostrově zdravili. Jinak tomuto ostrovu vládnou černoši, obrovské ženy a reggae, které si živě můžete vychutnat i přes den, například v Lazy Lizard baru, kde připravují i velmi chutné humry. Díky tímto Kryštofovi za zázemí (ptejte se na Rubi) kitexperiences. Zvednout kotvy se mi podařilo až po otřesném karaoke v Ocean Side night baru.

 

 

A teď sedím ve Flores, pohádkovém městě na ostrově v jezeře Peten Itza. Jsou tu křesťanské slavnosti. Všechny nejnovější světové disko hity jsou tu přemixované do latinsko amerických rytmů, holky a ženy všech velikostí tu dokáží neuvěřitelně vrtět zadkama. Ale všechny vypadají skvěle. Potvrzuji si tady, že každé ženě to sluší, když je zdravě sebevědomá, energická a veselá. Ale to je možná jenom moje úchylka. Zítra mne čeká zvířecí kakofonie v probouzejícím se pralesu kolem bájného Tikalu, Garifundi v Livingstonu. A pak pomalu na sever.

Brzy zase live a v Praze, Jakub

(11. leden 2013)

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.