19.06.2018 21:00

Zahraniční festivaly - ráj pro nejednoho fanouška metalu Doporučeno

Je zbytečné lhát si do kapsy. Festivaly v zahraničí bývají zkrátka o něčem jiném než akce české. Line up většiny z nich tvoří samé velké kapely. Některé z nich se konají jen kousek od našich hranic. Stojí proto za zvážení na některý zahraniční festival vyrazit.

Německo

Wacken Open Air

Asi každý posluchač metalové hudby někdy zatoužil vydat se na pouť do malého městečka Wacken na severu Německa. Wacken se poprvé konal v roce 1989. Tehdy byla kapacita tehdejšího kempu asi 3 000 lidí. Dnes návštěvnost čítá něco přes 80 000. Celý areál je zasvěcen historii metalu, takže si tu fanoušci například mimo jiné můžou zahrát stolní fotbal, na jehož hracím poli mají hráči hlavy členů kapel z žánrů klasického metalu, black metalu, death metalu a podobně.

Letos se můžeme těšit mimo jiné na kapely Arch Enemy, Amaranthe, Amorphis, Butcher Babies, Belphegor, Behemoth, Cannibal Corpse, Converge, Dimmu Borgir, Ensiferum, Eskimo Callboy, Fozzy, Ghost, Gojira, Hatebreed, Helloween, Freakshow Hellzapoppin, Judas Priest, Korpiklani, Nazareth, Nightwish, Sepultura, Sólstafir, Steel Panther a mnoho dalších.

 

 

 

Summer Breeze Open Air

Tento festival si zaslouží pozornost především pro jeho atmosféru, která funguje hlavně díky šíleným fanouškům, kteří se sem každoročně sjíždějí v nejrůznějších maskách. Je pořádán ve městě Dinkelsbühl, které je asi hodinu a půl autem od Norimberka.

Letos fesival hostí mimo jiné kapely Trivium, Phill Campbell and The Bastard Sons, Omnium Gatherum, Nervosa, Napoleon, Amaranthe, Alestorm, Behemoth, Caliban, Eskimo Callboy, Harakiri for the Sky, Jinjer, , Kataklsym, Korpiklaani, Northlane, Papa Roach, Paradise Lost, Powerwolf, Sepultura, Sólstafir, The Black Dahlia Murder a další.

Mezi nejzajímavější interpety, kteří navštíví tento festival, patří Evil Scarecrow a pro tento festival již tradiční dechová kapela Blasmusik Illenschwang, při které se lidé zapojují do masivní wall of death.

 

 

Euroblast festival

Patří k těm nejzajímavějším festivalům vůbec, protože se věnuje progresivní hudbě. Je pořádán v největším městě Německa Kolíně nad Rýnem.

Letos sem zavítají mimo jiné Humanity's Last Breath, Sordid Pink, Dhark, HYPNO5E, Kadinja, Letters from the Colony, Monuments, Soen, Vildhjarta, Vitalism, Vola.

 

 

Rakousko

Nova rock

Nickelsdorf, kde se tento festival každoročně koná, je vzdálen asi jen dvě hodiny autem od Brna. Loni tento festival navštívilo 225 tisíc lidí. Lékaři zde ošetřili 2 720 metalistů. Nova Rock hostí každý rok velká jména a letos tomu není jinak. Pro ty, kteří si potrpí na jídlo, je na festivalu řada grilů, kde si lidé můžou sami ugrilovat jinde zakoupený flák masa.

Zahraje například Marilyn Manson, Stone Sour, Megadeth, Hollywood Undead, Parkway Drive, Asking Alexandria, Skillet, Meshuggah, Shinedown, Avenged Sevenfold, The Prodigy, Rise Against, Jonathan Davis, Bad Religion, Arch Enemy, politic-punková legenda Anti-Flag, Volbeat, Billy Idol, Limp Bizkit, Body Count, Baroness, Ocean Ate Alaska, Iron Maiden, Billy Talent, Passenger, Killswitch Engage či Enter Shikari.

 

 

Polsko

Poland Rock Festival

Těšit se můžeme na In Flames, Soulfly, You Me at Six, Gojira, Arch Enememy, Alestrom a také našinci Hentai Corporation.

Open'er festival

Zahrají Gorillaz, Arctic Monkeys, Depeche Mode, Fleet Foxes, Nick Cave and The Bad Seeds.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Zahraniční festivaly jsou velkým lákadlem pro nejednoho příznivce metalové a rockové hudby. Stačí si našetřit nějakých pár tisíc a strávit pár hodin v autě a rázem se takový fanoušek octne v nebi. A ty peníze za to rozhodně stojí.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.