×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 310
Vytisknout stránku
24.12.2020 13:29

Vánoční písně v tak trochu jiném kabátu Doporučeno

Existují v různých verzích. V tomto výběru se pokusím Vám vybrat nějaké méně tradiční a přesto chytlavé a originální vánoční písně.

Bela Fleck and the Flecktones - Jingle Bells 

Známý hráč na banjo už v roce 2008 zaujal deskou Jingle All the Way, na níž nabídl různé zajímavé aranže klasických vánočních písní. Za to byl ostatně následně tento hudebník i oceněn, jak dokázal omladit a okořenit často již notoricky ohrané písné. Doporučit je na místě celou desku. Ale jako ochutnávka postačí tento klasický hit Jingle Bells.

 

 

Richard Cheese - Christmas in Las Vegas

Proč si trochu nezatančit na písně humorného bohéma a zpěváka Richarda Cheese! Tento extravagantní hudebník rád provokuje cover verzemi známých hitů, kterým i rád předělá text ku obrazu svému. Nebylo tomu jinak ani v této písni.

 

 

Greg Lake - I Believe In Father Christmas

Kytarista a zpěvák Greg Lake byl skutečně mistr ve skládání silných baladických písní. Kromě jeho slavné C'est la vie je ovšem nádherná i tato vánoční skladba z roku 1975.

 

 

 Brian Setzer - Boogie Woogie Santa Claus

Současný král amerického rock 'n' rollu uchvacuje svou hrou, zpěvem i souhrou se svým bigbandem, s nímž natočil mimo jiné i skvělý vánoční koncert nazvaný Christmas Extravaganza! Zde z něj jedna ukázka.

 

 

Weird Al Yankovic - The Night Santa Went Crazy

Zpěvák a herec proslul řadou vtipných předělávek různých písní - nejznámější je asi jeho verze Amish Paradise, kde si udělal legraci z původní písně Gangsta's Paradise. To samé provedl i zde.

 

 

Dweezil Zappa - Wonderful Christmastime

Syn slavného skladatele Franka Zappy už léta rozvíjí i vlastní sólovou kariéru, o čemž se mohli čeští fanoušci už několikrát přesvědčit i naživo. Do balíčku vánočních písní ovšem přispěl i on se svojí Wonderful Christmastime.

 

 

Glenn Hughes - Silent Night

Jakožto velký fanoušek zpěváka a baskytaristy Glenna Hughese nemohu opomenout i jeho krásnou verzi Tiché noci. Dodnes mě nepřestává fascinovat Hughesův hlasový i žánrový rozsah. Vánoční píseň tak slušní i tomuto rockovému bouřlivákovi!

 

 

James Brown - Merry Christmas, I Love You

Nebyla by to pořádáná show, kdyby v ní nebyl zastoupen král funku a soulu - James Brown. Tato méně píseň krásně ovšem ladí do nabídky vánočních hitů.

 

 

Jethro Tull - Christmas Song

Jedna z nejkrásnějších novodobých rockových písní na téma Vánoc. Pravda, píseň je již z roku 1968, přesto nijak nezaostává ani v dnešní zrychlené době.

 

 

Bob Dylan - Must Be Santa

A na závěr trochu legrace. Bob Dylan se před deseti lety složil nejen tuto vtipnou píseň, ale natočil k ní i vynikající klip. A to je už tedy ode mě vše. Přeji vám štastné a veselé Vánoce za redakci musicweb.cz.

 

Poslední od Martin Faix