25.05.2020 0:58

Co-Metal-20: improvizace Paradise Lost i povzbuzení od Alice Coopera Doporučeno

Interpreti z celého světa si musí na narvané sály nějakou dobu počkat, ale tvořit muziku mohou v pohodě dál. Píší, nahrávají, dodělávají desky nebo natáčí videoklipy. V novém seriálu Co-Metal-20 na Musicwebu vám budeme přinášet pravidelný týdenní výběr novinek.

Začneme kapelou Avatar. Švédi, kteří mají v Česku zástup fanoušků a kteří naši republiku loni navštívili dvakrát, letos slaví necelých dvacet let na hudební scéně. Před výročím si přichystali osmou studiovou desku Hunter Gatherer, která vyjde 7. srpna. Najdeme na ní desítku písní a Avatar z ní jako první singl vydali song Silence in the Age of Apes, k němuž natočili videoklip. Energický čtyřminutový kousek režíroval Johan Carlén, který se skupinou Avatar spolupracoval už na klipu The King Wants You z předcházející desky Avatar Country (2018). Na desce Hunter Gatherer spolupracoval producent Jay Ruston, který producentskou stopu zanechal i na předchozím albu.

 

 

Další skupinou je americká kapela hrající industriální metal, která měla ve své historii několik přestávek. Static-X se po letech vrací a vydávají desku Project Regeneration Volume 1. Album mělo jít na pulty 29. května, ale kvůli koronavirové krizi bylo datum vydání odsunuto na 10. červenec. Deska vyjde po jedenácti letech od předchozí Cult of Static a stejně jako téměř všechny desky Static-X ji produkoval Ulrich Wild.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Na albu Project Regeneration Volume 1 by se mělo nacházet dvanáct písniček, mezi nimi i nově nahrané verze písní Bled for Days a Push It (poprvé vyšly na desce Wisconsin Death Trip, 1999). Zbytek desky je složený z muziky a textů, které napsal a stihl nahrát Wayne Static, který v roce 2014 zemřel po požití smrtelné dávky léků a alkoholu. Po únorovém singlu Hollow nyní Static-X vydali druhý singl All These Years, k němuž natočili video. Zrežíroval ho nový frontman, který si říká Xer0 (o jeho pravé identitě se stále spekuluje).

 

 

Gothicmetaloví Paradise Lost patří ke kapelám, které všechny práce na nové desce stihli a koronavirem se nenechali odradit. Skupina, která měla vliv na mladší kolegy, jako jsou například Lacuna Coil, HIM nebo Nightwish, předloni oslavila třicet let na hudební scéně a není divu, že je novinka Obsidian už šestnáctým zářezem na jejich diskografii. A to počítáme jen studiové desky. Album vyšlo 15. května a Paradise Lost na něj nahráli devět songů, přičemž speciální edice nabízí dva navíc. Album produkoval Jaime Gomez Arellano, pro něhož to byla už několikátá spolupráce s kapelou.

V den vydání se pětice Angličanů stihla pochlubit novinkou Darker Thoughts, ke které natočila i minimalistický videoklip. Ten je zčásti zasazen do přírody. Výroby klipu se zhostil Ash Pears, který se s kapelou taky nepotkal poprvé. A byl to právě nový typ koronaviru, který určil směr videa. Zatímco záběry, v nichž vystupuje frontman Nick Holmes, byly natočeny ještě před tím, než se ve Velké Británii začaly objevovat první restrikce, u zbytku musel režisér improvizovat.

 

 

Američtí The Pretty Reckless podepsali smlouvu s německou hudební nahrávací společností Century Media Records, která je bude zastupovat mimo USA, a vzápětí ohlásili příchod nového alba Death By Rock And Roll, které by mělo vyjít ještě letos. A jako pilotní singl The Pretty Reckless vybrali stejnojmenný song, tedy Death by Rock and Roll. Kapela jej věnovala památce producentovi a skladatelovi Katu Khandawalovi, který zemřel před dvěma lety na následky dopravní nehody. Khandwala produkoval jejich dosavadní tři alba.

Charismatická frontmanka Taylor Momsen dodává: „V mnoha směrech je nové album jakýmsi zrozením a náš první single Death by Rock And Roll představuje onu spásu, kterou mi přináší moje oblíbená muzika. Rock je svoboda.“

 

 

Výběr zakončíme jasným vzkazem Alice Coopera, abychom se v této době nevzdávali. Alice Cooper napsal a složil singl Don't Give Up, kterým dává jasně najevo svůj postoj k momentální situaci. K písni natočil režisér a producent Frank Gryner video, na němž se podíleli fanoušci z celého světa.

 

 

Alice Cooper využil situace s odsunutými koncerty a rozhodl se dokončit práce na novém albu.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.