27.05.2020 12:15

Co-Metal-20 II: Enslaved vydají nové album, Northlane to zatím poslední rozšíří

I tentokrát jsme pro vás vybrali několik novinek, kterými si můžete zpříjemnit den. Co se na rockové a metalové scéně urodilo tentokrát? Prozradíme ve druhém díle seriálu Co-Metal-20.

Heavymetaloví DevilDriver z USA se po dvou letech nečinnosti hlásí o slovo. A říkají, že za rok přijdou zas. Tato kapela, která vydala svoji první, eponymní desku v roce 2003, od té doby chrlí jednu za druhou. Novinkové album Dealing With Demons I bude deváté v řadě. Na desátou řadovku Dealing With Demons II se fanoušci mohou těšit v roce 2021. Na novince Dealing With Demons I kapela nahrála celkem deset písní a na produkci se podíleli producent Steve Evetts (Butcher Babies, The Dillinger Escape Plan, Suicide Silence) a kytarista DevilDriver Mike Spreitzer. Album vyjde 9. října v hudebním vydavatelství Napalm Records, které je domovem DevilDriver od roku 2012. Američané z ní jako první vlaštovku sdílí singl Keep Away From Me, který vybavili textovým videem, zrežíroval ho Vicente Cordero. Reflektují v něm i momentální celosvětovou situaci.

 

 

I norští Enslaved patří ke kapelám, které jsou nesmírně produktivní. Na metalové scéně fungují téměř tři desetiletí a od roku 1994, kdy vydali první dlouhohrající desku Vikingligr Veldi, vydali třináct dalších alb. V tomto roce udělají další čárku patnáctým studiovým albem Utgard, na kterém se nachází celkem devět písní. Je na něm zařazená i ta s názvem Homebound, která se stala pilotním singlem. Kapela ji vydala přes videoklip, který vznikl v režii umělce, který si říká Gaui H. Klip částečně vznikal v lednu na Islandu.

Deska Utgard měla být venku na jaře, nakonec se ale vydání přesunulo na podzim (přesné datum zatím není známo). Vyjde ve vydavatelství Nuclear Blast.

 

 

Dee Snider je i ve svých pětašedesáti letech stále aktivní. Frontman už zaniklých Twisted Sister sice nechystá další sólovou desku, přesto vydal nový singl Prove Me Wrong, který vyšel přes textové video. Energický čtyřminutový kousek najdeme na živáku For The Love of Metal Live!, které vyjde 31. července. Jde rovnou o trojkombinaci CD, DVD a Blu-Ray, bude k dostání digitálně i fyzicky, například i ve formě vinylu. Vedle sólových skladeb jsou na něm zařazeny i songy, které nahrál s Twisted Sister. DVD je navíc obohaceno o různé rozhovory.

 

 

Australská metalcorová skupina Northlane loni v srpnu vydala desku Alien. V letošním létě ji rozšíří: 31. července vyjde speciální, takzvaná deluxe edice páté řadovky. Na ní se krom původních jedenácti písní nachází i nový singl Enemy Of The Night včetně instrumentální verze. Instrumentální provedení je pak i u všech písní, které se na albu z loňska nachází.

 

 

Americká rocková skupina Shinedown zveřejnila nový singl s charitativním podtextem. K písni Atlas Falls vzniklo i textové video. Více jak tři minuty trvající píseň však už někteří mohli slyšet dříve. Rockeři z Floridy se spojili s neziskovou organizací Direct Relief, pro kterou pomohli vybrat prozatím tři sta tisíc dolarů. Shinedown přispěli dvaceti tisíci dolary.

 

 

Skupina v březnu vytvořila i takzvaný bundle, tedy balíček, který obsahoval zbrusu nový song Atlas Falls a speciální tričko, které je stále k prodeji na stránkách kapely. Veškerý výtěžek jde na konto zmíněné nadace, která za peníze pořídí zdravotnické pomůcky pro všechny, kteří pracují v první linii koronavirové krize.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.