04.06.2020 23:15

Co-Metal-20 III: Mushroomhead nebo Lamb of God po letech s novými deskami

I minulý týden ukázal, že korona není pro hudebníky stopkou. Není dne, aby nějaký interpret nevydal novinku. Co jsme pro vás vybrali tentokrát? Třetí vydání seriálu Co-Metal-20 je tady!

Šest let si museli počkat fanoušci metalových Mushroomhead na nový materiál. Ten přichází s osmým studiovým albem A Wonderful Life. Kapela, ve které je aktuálně osm členů, jej vydá 19. června. Na desce se objeví dva nové hlasy – zpěváci Steve Rauckhorst, který v kapele působí od roku 2018, a Jackie LaPonza, která nahrála ženské vokály na předchozí desku The Righteous & the Butterfly a která s kapelou jezdila po turné. Od letoška je však pevnou součástí této maskované bandy.

Mushroomhead na A Wonderful Life nahráli celkem sedmnáct písní: třináct základních a k tomu čtyři bonusové songy. Desku produkuje bubeník Steve Skinny Felton a producent Matt Wallace (Faith No More, 3 Doors Down, Maroon 5). Z alba nyní Mushroomhead vyslali čtyřminutovou píseň The Heresy.

 

 

Heavymetaloví Lamb of God vydali poslední autorskou tvorbu před pěti lety. Nyní se vrací v plné síle a na konci května zveřejnili čtvrtý singl z nadcházející eponymní desky. Na tříminutovém tracku Routes hostuje Chuck Billy z thrashmetalové kapely Testament. K singlu vyšel i animovaný videoklip, za kterým stojí Jeb Hardwick.

Chuck Billy byl v březnu pozitivně testován na Covid-19, který si přivezl z evropského turné. A právě nový typ koronaviru byl i důvodem, proč se nová deska Lamb of God přesunula. Původně měla vyjít na začátku května, ale přesunula se na 19. červen. Na desátém albu najdeme celkem deset songů a kromě Billyho na ní v jiné písni, Poison Dream, hostuje Jamey Jasta z metalcorové bandy Hatebreed.

 

 

Skoro šestiminutový track vydala extrémní metalová skupina Carnifex, jejíž doménou je deathcore. Během pandemie se tato čtyřčlenná kalifornská banda zavřela do studia, kde napsala a nahrála zbrusu nový singl Cursed. Carnifex, kteří loni vydali sedmou řadovou desku World War X, singl vydali jako bezalbový.

 

 

Metalcorová kapela Attila vydala v loňském roce desku Villain a už po roce sdílejí novou muziku. Rychlé tempo však u amerického kvarteta není žádným překvapením. Vždyť debut Fallacy vyšel v roce 2007 a zmíněné zatím poslední album bylo jejich osmým počinem. K singlu Cancelled ale skupina nic konkrétního neřekla.

 

 

Uncontrollable Descent je třetí singl z novinkové desky metalcorových Emmure. Osmé řadové album Hindsight obsahuje třináct písní a na digitální verzi bude k dostání od 26. června, pro příznivce fyzických kopií pak od 24. července. Desku produkoval producent a skladatel Drew Fulk, který si říká WZRD BLD. Kapele Emmure produkoval i předchozí desku Look at Yourself (2017).

 

  

 

S producentem Drewem Fulkem se spojili i Make Them Suffer. Metalisté, kteří svými alby bodují především v domovské Austrálii, 24. července pošlou na pulty čtvrtou řadovku How to Survive a Funeral. Na desce se nachází deset písní a Make Them Suffer z ní zveřejnili už třetí kousek nazvaný Soul Decay.

 

 

Rockeři Trapt po čtyřech letech od desky DNA vydají osmou řadovku, kterou pojmenovali Shadow Work. Vyjde 3. července. Na albu se nachází jedenáct písní a Trapt z ní servírují první singl Make It Out Alive, ke kterému natočili textové video. Paradoxní je, že právě tento song kapela složila jako poslední.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.