04.08.2020 17:56

Co-Metal-20 XI: mladý rock i vyspělý grindcore

Je tu další týdenní výběr aktualit. Tentokrát navštívíme severský rock nebo se podíváme na ostrý britský grindcore.

Dnešní výběr začneme pozvolna. Rocková banda Creye po dvou letech přichází s novým materiálem v podobě singlu Face to Face. Ten zatím místo na konkrétním albu nemá, zato dostal videoklip. Švédská šestičlenná sestava bližší informace o budoucí desce nepřidala, zatím je tedy novinkový singl osiřelý.

 

 

Sleeping with Sirens vydali nový singl Talking to Myself! Nejedná se však o předzvěst další desky, nýbrž o doplňový singl zatím posledního jedenáctiskladbového alba How It Feels to Be Lost, které vyšlo loni v září. Šestou řadovku rozšíří nejen nový song, ale i tři akustické verze již vydaných písní. Jmenovitě se jedná o Leave It All Behind, Agree to Disagree a Ghost, první dvě vyšly i jako singly loni v létě. Deluxe verze How It Feels to Be Lost bude venku 21. srpna.

 

 

Year of the Knife, hardcoristi a příznivci životního stylu straight edge, mají ve své diskografii zatím jen jedno album, Ultimate Aggression, které vyšlo loni. V práci nepolevili a už na letošní srpen si pro své fanoušky připravili druhou desku, Internal Incarceration. Pětice, která se dala dohromady před pěti lety ve státě Delaware, na album nahrála třináct songů, přičemž čtyři z nich jsou venku. Poslední přírůstkem je singl Premonitions of You. Celá kolekce bude k dispozici od 7. srpna.

 

 

Jihoamerická skupina Sinner's Blood na podzim zveřejní svou vůbec první desku. Album The Mirror Star obsahuje jedenáct skladeb a chilští hudebníci z něj sdíleli pilotní singl Kill or Die, k němuž rovnou přihodili videoklip. Debut vyjde 9. října.

 

 

Výběr zakončíme britským grindcorem v podání kapely Napalm Death. Skupina, která má z našeho aktuálního výběru novinek nejvíce zkušeností, protože se na scéně pohybuje od roku 1981, má před sebou vydání šestnácté studiové desky Throes of Joy in the Jaws of Defeatism. Album vyjde 18. září a nabídne dvanáct kousků a k tomu tři bonusové písně. Napalm Death v minulém týdnu zveřejnili necelé tři minuty trvající singl Backlash Just Because, ke kterému vydali textové video. Jedná se o první ochutnávku z nadcházející desky.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.