05.07.2018 15:03

Rolling Stones si podmanili Prahu

Dlouho očekávaná hudební událost se ve středu večer stala skutečností. Na letišti v Letňanech vystoupila  rocková legenda Rolling Stones. Stouni, jak je familiérně nazývá většina fanoušků, předvedli jak se dělá rocková show se vším všudy.

Rockový večer odstartovala švýcarská skupina Gotthard a připravila fanoušky pro Pražský výběr. Speciálně pro Michala Kocába mělo toto učinkování speciální význam, které vyjádřil svým trikem I love Havel, kde srdce nahradilo logo Rolling Stones.

Krátce před devátou nastalo to, na co se přišlo podívat do Letňan přes 50 tisíc lidí. "Ladies and gentlemans, THE ROLLING STONES". Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts rozjeli dvouhodinový koncert snů, který odstartovali hitem Street Fighting Man. Od prvních tónů si musel být každý jistý, že nepřišel na ledajaký koncert. Už jen dvaatřicet metrů vysoké sloupy přenášející dění na pódiu vzbuzovali ohromující pocit i ze zadních řad koncertního areálu. A zvuk? Naprosto dokonale čistý a precizně vyvážený. It´s only rock n roll, je přesně to, proč na ně lidé neustále chodí a chodit budou.

 

 

Kapela jako celek fungovala dokonale. Stouni byli odpočinutí a dění na pódiu si úžívali na plno. Neuvěřitelný Mick Jagger ve svých 74 letech pobíhal ze strany na stranu obřího pódia a předváděl svoje legendární taneční kreace, které lidé opětovali ovacemi. Velkou část koncertu se snažil komu-nikovat češtině včetně pěvecké vsuvky Pec nám spadla. Nečekaně usměvavý Keith Richards je prostě riffmaster a s Ronnie Woodem předváděli dokonalou kyrarovou souhru a show. Toto vše ze zadu jistí Charlie Watts, který bezchybně tento stroj drží již přes padesát let.  

Dramaturgie koncertu byla stejná jako celé No Filter Tour, které odstartovalo v loňském roce. Osvědčené hity, jedna píseň z poslední alba Blue & Lonesome, dvojí pěvecké sólo Keitha Richardse, píseň na přání podle hlasování ze sociálních sítí (v Praze to byla Under my Thumb), píseň od Bobba Dylana Like a Rolling Stone a představení celé kapely a grand finale v podání I can´t get no Satisfaction ukončené ohňostrojem.

Rolling Stones vystoupili v České republice po šesté a předvedli zřejmě své nejlepší vystoupení. Kdo tedy koncert Stounů navštívil, nemohl odcházet zklamaný, jelikož zřejmě byl svědkem koncertní události letošního roku. Snad legendární Stouni splní titulek, který se na konec objevil na jejich mega plátnech - Uvidíme se brzy.

Setlist: Street Fighting Man, It´s Only Rock n Roll (But I Like It), Tumbling Dice, Ride ´Em on Down, Under My Thumb, Like a Rolling Stone, You Can´t Always Get What You Want, Paint it Black, Honky Tonk Women, You Got the Silver, Before They Make Me Run, Sympathy for Devil, Miss You, Midnight Rambler, Start me Up, Jumpin´Jack Flash, Brown Sugar, Gimme Shelter, (i Can´t Get No) Satisfaction.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.