28.03.2019 23:14

Trautenberk s Cocotte Minute dobyli Kolín energií

Kapela Trautenberk už si několik let trpělivě buduje solidní fanouškovskou základnu. Díky tomu si může dovolit vyrážet na turné po celé republice jako headliner. Když je cesta zavedla do Kolína, bylo jasné, že si jejich pověstnou show nemůžu nechat ujít.

Pozici předkapely má na tomto turné zkušená pražské smečka Cocotte Minute. Hned na začátku vystoupení bylo znát, že cocoti mají na místě spoustu fanoušků. Zaplněný kotel jim zajistil vřelé přivítání, ale samotný koncert se rozjížděl pozvolna. Na úvod totiž zanělo několik věcí ve středním tempu, než se na pódiu rozpoutalo to pravé peklo. Potom už ale vše odsýpalo ve správném rytmu.

Cocotte Minute při svých koncertech hodně dbají i na vizuální složku. Jeden s kytaristů vystupuje s indiánskou čelenkou na hlavě. Jindy se zase zpěvák pokouší o crowd surfing v obří nafukovací labuti (a utahuje si u toho z Richarda Krajča). Je zkrátka cítit, že tihle pánové to mají v paži a dokážou v poskytnutém čase vytěžit svůj potenciál naplno. Jednou z písní, které zazní, je svérázný cover známé znělky seriálu Sanitka Můj čas. V písni Kopem, kopem! se jako host představí zpěvák Trautenberk Horst. Tuto službičku v následujícím setu Zeller, muž za mikrofonem Cocotte Minute, Trautenberku oplatí.

 

 

Publikum je tedy patřičně připravené a na scénu může vtrhnout klatovská smečka. Intro samozřejmě obstará známá znělka z Krkonošských pohádek. Trautenberk sice v Kolíně nikdy nehráli, ale příznivců tady i tak mají dostatek. Sál je zaplněný a atmosféra báječná. Hudba téhle party, kterou oni sami nazývají tanz metal, není pochopitelně nijak komplikovaná. V kombinaci s uřvanými vokály hodně připomíná Walda Gang. Řízné kytary a pochodové tempo přímo vyzývají k všelijakému poskakování, jež oba zpěváci Trautenberku podněcují a dojde i na solidní wall of death.

Je dobře, že Trautenberk se ani na chvilku neberou vážně. Jejich show je plná různých hlášek a svérázného humoru, koneckonců, stejně je to i s jejich texty. Ty jsou svérázné a snadno zapamatovatelné, ale rozhodně ne prvoplánované nebo promitivní. Cílem kapely je prostě bavit a tento cíl naplňuje beze zbytku. Během večera čerpá rovnoměrně ze všech tří dosud vydaných alb, takže si všichni přijdou na své.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Celkem vzato tento večer rozhodně stál za to. Trautenberk dokázali naskočit na vlnu diváckého zájmu a vezou se na ní jako stále ještě poměrně nové a neoposlouchané jméno s originálním konceptem. Jen budoucnost ukáže, zda si s tím vystačí, nebo projeví ambice se posunout dál.

Setlist Trautenberk: Kubamelehubou, Pyroman Roman, Dej pozor na satana, Stomatometal (host Zeller), Lunt, Kejklíř, Chyť a pusť, Pan Pilous, Anička, Dáma, Jára umí šít, Klobáseň, Kus Aničky, Potužník senior, Slepička, Netáhlo, Pytlák, Pot, Hajnej, Himlhergotdonrvetr, Selka

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.