13.02.2013 17:00

Rozhovor s Goose: Na pódiu vypustíme všechnu naši energii

Belgická elektro-rocková skupina Goose přijede do Prahy. Naposledy se v České republice objevila v roce 2011 na Open Air Festivalu, teď  zamíří přímo do Roxy, a to rovnou s novým albem Control Control Control. Jak album vznikalo a na co se fanoušci mohou těšit, nám Goose prozradili v rozhovoru.

Vaše kapela už v České republice  vystupovala, líbilo se vám tady? Máte nějaké zvláštní nebo speciální vzpomínky na tuto návštěvu?

De facto mám. Vzpomínám si, jak jsme dorazili do Prahy a ubytovali se v hotelu. Měli jsme pouze jednu hodinu na to, abychom se připravili a odjeli na festival. Rozhodl jsem se, že si půjdu předtím na chvíli zaběhat. Ze zamýšlených třiceti minut běhu se stal více jak hodinový trénink, protože jsem si nezapamatoval adresu hotelu. Každopádně jakmile jsme se dostali na Open Air Festival, který byl pořádán na opuštěné vzletové dráze, zjistili jsme, že je to snad to nejúžasnější místo, kde jsme kdy hráli!

Na začátku března  budete hrát v Praze. Co si vaši fanoušci budou moci poslechnout a co budou moci zhlédnout?

Představíme naše nové songy z nového alba Conrol control control a dále budeme hrát písně z našich dvou předchozích alb. Doteď jsme také pracovali na nových verzích starších nahrávek, jako je Synrise. Udělali jsme je ve větším tanečním rytmu. A do některých písní jako British Mode or Black Gloves jsme dali více energetického povzbuzení. Tyhle písně budou intenzivnější a působivější, to vám slibuji.

Budete mít během vašeho vystoupení v Praze nějaké hosty? Nebo budete mít na koncertu něco neobvyklého?

Samozřejmě. Předvedeme naši novou světelnou show, na kterou jsme všichni obzvlášť pyšní.

Vaše písně jsou plné energie. Vypadají vaše osobní životy stejně? Odrážejí vaše písně vaše osobní životy?

Myslím, že doma jsme o trochu klidnější, na pódiu prostě vypustíme všechnu naši energii. Naše písničky jsou silné, to je pravda, ale je to proto, že do naší hudby chceme zapojit i naše publikum. Naše hudba by k vám měla přímo zamířit a dotknout se vás.

 

 

V roce 2010 jste vydali album s názvem Synrise, v roce 2012 Control control control. Kde jste tak rychle nabrali inspiraci pro nové album?

Někdy se to prostě stává… Půlku alba jsme napsali v roce 2011 a druhou půlku na začátku roku 2012. Byli jsme inspirováni a přesně jsme věděli, kam chceme naším albem mířit. Chtěli jsme tyhle singly nahrát naživo. Znali jsme producenta Paula Staceyho skrz Dave Sardyho, a ten nám pomohl s rychlejším rozhodováním. Podařilo se mu zachytit naši energii v živém záběru. Díky této práci nám ušetřil hodně přemýšlení a uvažování nad vším okolo.

 

Čtěte také: Goose obsadí Roxy. Druhá návštěva ČR míří na hlavní město

 

Vaše poslední deska se tedy jmenuje Control control control. Proč? Musíte KONTROLOVAT v některých situacích sami sebe?

Tohle album je spíše o dávání kontroly a upouštění od kontroly. Jedno z pravidel, na kterém jsme pracovali s naším producentem poprvé. Takže byl svým způsobem za to zodpovědný. On kontroloval rytmus všeho: kdy máme pracovat, kdy nahrávat, jíst nebo spát.

Na druhou stranu jsme začali s naší vlastní nahrávací hudební značkou.  Dnes jsme zodpovědní za to, co se děje s naší muzikou, a vše máme v plné tvůrčí kontrole.

Goose tenhle rok oslaví třinácté narozeniny. Věříte povídačce, že třináctka není šťastným číslem?

Číslo třináct je dobrým číslem z mnoha osobních důvodů. My obecně nejme pověrčiví lidé.

Chcete poslat nějakou zprávu vašim fanouškům v České republice?

Omlouváme se, že nám tak trvalo vrátit se k vám! Napravíme to naší mega velkou show v Roxy a doufáme, že vás znovu uvidíme i v létě.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.