12.06.2014 7:00

Brno čeká zbrusu nový electroswingový festival

V září se brněnská Zbrojovka promění v electroswingovou baštu. Prostor dostanou hlavně DJové. K vidění bude rakouské duo DUESENTRIEB & PORTER, české stálice i speciální balkánská scéna.

V poslední době divácky táhnou hlavně živé electroswingové kapely. V Brně si asi řekli, že je to trochu škoda, a tak chystají festival, který nabídne přes deset zajímavých DJů. Jedinečný je i prostor, koncerty proběhnou v jedné z továrních hal brněnské Zbrojovky. Hlavní hvězdou programu bude duo DUESENTRIEB & PORTER z rakouského Linze. Ne náhodou právě tady sídlí i electroswingová legenda Parov Stelar. Dvojčlenná sestava se pouští do mixování originálních swingových skladeb s okořeněnýmy samply a beaty, které jejich hudbě dodávají pořádnou taneční šťávu. Brněnský electroswingový festival tak bude možná trochu tvrdší než obvyklé koncerty. Na druhou stranu je jasné, že parket bude žít.

Těšit se můžete i na známého českého electroswingového průkopníka DJ Mackieho Messera. Na svědomí má rozhlasový pořad swing imperium na Radiu 1, zakládal jednu z pražských swingových tančíren a k vidění byl i jako předskokan zahraničních hvězd jako Parov Stelar, Caravan Palace, Gaben a dalších. Tím výčet jmen ani zdaleka nekončí. Objeví se i další tuzemská jména: Fishead (EAC), Liquid A, TOsuYA (Positive Vibration) nebo Afram.

 

 

Návštevníky pak čeká překvapení v podobě Balkan / Latino / Break stage. Na ní bude vládnout hudba, která sice patří k jiným žánrům, na druhou stranu ale k electroswingu nemá tak daleko. Zajímavé budou balkánské rytmy. Kdo ještě neslyšel rozjetou balkánskou dechovku, těžko uvěří, že právě tahle hudba dokáže lidi rozžhavit až do ruda. Ve spojení s taneční basovou linkou jde o nesmírně návykovou záležitost. Ve zbrojovce se o diváky v tomto ohledu postará Dr. Balkan. Pomůže mu celý zástup dalších jmen. Směs to bude skutečně veliká. Od latino přes Break beat až po nu-disco nebo house. Zahrají NTKZ (Bassinfection), Mehdi (Question radio), Javas a další.

ELECTROSWING Festival 2014 se rozjede v pátek 26. září od půl osmé v prostorách brněnské Zbrojovky. Nabídne trochu netradičně pouze hudební mixy od více než deseti tuzemských i zahraničníj DJů. Kromě stoupenců electroswingu si na své přijdou i příznivci dalších žánrů, druhá stage nabídne široký rozptyl zajímavých žánrů. I přestože festival trvá jediný den, může ukázat electroswingovou hudbu z druhé, neinstrumentální stránky, a tak určitě stojí za pozornost. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítě Ticketpro.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.