24.06.2014 13:00

Poslední červencový víkend bude patřit Benátské noci

Tomáš Klus Tomáš Klus Foto: Eva Makovská/musicweb.cz

Za pouhý měsíc se koná populární festival Benátská noc ve Vesci u Liberce. Již po dvaadvacáté se tam na 4 dny zastaví čas a celý areál se promění ve veselé městečko plné hudby, piva, zábavy a dobré nálady.

 

Festival Benátská noc je oblíbený především pro svůj rodinný ráz, dobrou atmosféru a nespočet doplňkových aktivit. Oproti jiným festivalům navíc každý rok nabízí vskutku požehnané množství kapel na několika scénách. Jedná se především o české interprety, pokaždé ovšem dorazí i několik populárních kapel ze zahraničí. Letos vše vypukne ve čtvrtek 24.července, v 16 hodin se otevřou brány areálu, poté se nedočkavci mohou těšit na zahřívací kolo s pár revivalovými kapelami, jako například Abba star nebo Kiss forever band.  

V pátek už půjde do tuhého. Již v poledne začne na obou scénách nabitý program, kerý bude trvat až do brzkých ranních hodin. Na Gambrinus stage se představí třeba Tomáš Klus, Mandrage nebo Pavol Habera a Team. Na Lbc stage zase Vypsaná fixa, Škwor nebo Krucipüsk, ze zámoří pak Ivan Král se svým bandem .

V sobotu zahraje hlavní zahraniční hvězda festivalu, finská love metalová senzace HIM. V posledních letech si festival oblíbil severské kapely a letos tomu nebude jinak. Kapela s dlouholetou kariérou a charismatickým
frontmanem přiveze jak nové písně, tak i staré známé hity. Na své si tedy přijdou skalní fanoušci i rekreační posluchači. Kromě HIM se v sobotu můžeme těšit i na plno českých muzikantů, jako třeba Anna K, Chinaski nebo Mig 21. Na vedlejší scéně to roztočí například Gipsy.CZ, Mňága a Žďorp nebo DymytryOd večerních hodin až do rána bude navíc v pátek a v sobotu burácet i stage Evropy 2, kde Pavel Cejnar pořádně poladí repráky.

 

 

Festival zakončí ještě krátký program v neděli, za zmínku stojí třeba Petr Kolář nebo Čechomor a spousta dalších interpretů.  Celkem si tedy bude možné užít 4 dny plné hudby, což je na český festival opravdu luxusní. Nedaleko festivalového prostoru se bude již tradičně nacházet ToiToi kemp, kde bude možné složit hlavu od čtvrtečního poledne až do pondělního rána. Můžete dorazit buď s karavanem, s autem nebo jen se stanem. V každém případě budou k dispozici toalety a umývárny s teplou vodou. Po celou dobu festivalu bude návštěvníkům k dispozici také nespočetné množství stánků s občerstvením, zastoupeny budou i pivnice, čajovny nebo kavárny. Nebudou samozřejmě chybět ani doplňkové aktivity. Na loňské Benátské bylo možné si třeba zatrsat na diskotéce se světelnými efekty nebo se čvachtat v bazénu. Uvidíme, čím nás pořadatelé překvapí letos.

Čtěte také : Steven Seagal zajamuje na Rock for People

Co se týče vstupenek, mají návštěvníci na výběr z lístků na jednotlivé dny, permanentky na celý festival, nebo jednodenních či celofestivalových VIP permanentek. Ceny na jednotlivé dny se pohybují od 199 do 840 korun, za permanentku dáte 1350 korun a kdo si je ochoten připlatit, může zakoupit VIP vstupenku za 1890 korun na den nebo 3490 korun na všechny dny. 

Podrobné informace k programu najdete na www.benatskanoc.cz

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.