19.09.2014 23:04

Yob a Pallbearer zahřmí na Sedmičce!

Doom metal jako víno se chystá 23. září na Sedmičku. Po třech letech se na Strahov vrací doom metalová kapela Yob, aby představila nové album Clearing the Path to Ascend. Spolu s nimi se představí žánrově spříznění Pallbearer, kteří do Prahy přivezou novinku Foundations of Burden.

Oregonské doom metalové trio Yob vzniklo již v roce 1996 a po krátké pauze v letech 2006 až 2008 se do dnešních dnů zařezává hluboko pod kůži svých fanoušků. Na svém kontě mají již sedm řadových desek. Aktuální počin Clearing the Path to Ascend navazuje na dvě předchozí alba, takže společně s Atma a The Great Cessation jednoznačně patří mezi to nejlepší, co doom metal může nabídnout. Atmosféra nahrávky je neuvěřitelně temná, pohřební (až záhrobní) a těžkotonážní, ale přesto je z ní cítit zvláštně pozitivní energie a melancholie. Něco takového neuslyšíte každý den (natož živě).

„Writing this album felt like being plugged into a main. Emotionally, it's our heaviest. But it also has some real beauty and light. We dug the deepest we ever have to get to the heart of these tunes.“ - Mike Scheidt (kytara, zpěv)

 

 

Společně s Yob na Sedmičce zahřmí kapela Pallbearer. Čtveřice Pallbearer (Brett Campbell – kytara a zpěv, Devin Holt – kytara, Joseph D. Rowland – baskytara, Mark Lierly – bicí) se dala dohromady v arkansaském městě Little Rock v roce 2008. Toto americké doom metalové kvarteto dorazí do Prahy také s novým albem. Jejich novinka Foundations of Burden sklízí pochvalné ohlasy ze všech stran.

„S Yob jsme odehráli pár společných amerických koncertů. Jsme jejich fanoušky už léta, na doomové scéně je koneckonců přehlédnete jen těžko... Společné turné dávalo perfektní smysl a určitě to nebyla náhoda.“ (Pallbearer)

 

 

 

 

Média

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.