11.10.2014 7:00

The 1975 opět navštíví Prahu

Na podzim nám do kulturního kalendáře přibyl další slibný přírůstek,  Indie-rockové partičce The 1975 se totiž evidentně v Praze zalíbilo a tak nás letos opět potěší svou návštěvou v rámci světového turné. Tentokrát v klubu Meet Factory, konkrétně 21. října.

Kapela The 1975 vznikla v roce 2004 jako partička nadaných teenagerů, kteří hráli původně jen covery. Potom co napsali svůj první song zjistili, že to je ta pravá cesta a vydali se vlastním (nutno dodat správným) směrem. V roce 2012 vydali první ze čtyř EP a minulý rok šlo na pulty debutové album s eponymním názvem The 1975, které se vyšplhalo na první místo prodejních žebříčků ve Velké Británii a Skotsku. To samo o sobě už je relativně dobrá vizitka.

Minulý rok se The 1975 zastavili v Rock Café, které bylo sice vyprodané, ale stoprocentní výkon jsme neviděli. Jejich muzika je závislá na samplech a předtočených linkách, což pak naživo zní tak trochu neživě. Všichni jsme zvědaví, jak se jim povede v Meet Factory ale věřme, že to bude vystoupení které si člověk zapamatuje a budeme ho moci definovat jako povedené, či dokonce výjimečné. Ambice na to hoši rozhodně mají. 

Kapelu původem z Manchesteru tvoří čtyři členové: Matthew Healey (zpěv, kytara), Adam Hann (kytara), George Daniel (bicí) a Ross MacDonald (baskytara). Kritici jsou z kapely nadšení a samotní muzikanti i přes to, že slávu nezapřou, stojí nohama na zemi a nenechají si od dotěrných producentů nechat podstrčit jakékoliv kompromisy. Ano, zachování autentičnosti je bohužel už vzácnost a všichni si přejme, aby to The 1975 vydrželo. Vstupenky zakoupíte v běžných předrpodejních sítích.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.