22.11.2014 13:00

Roxette se na jaře vrátí do Prahy

Roxette Roxette Zdroj: pořadatel koncertu

Světoznámá skupina Roxette se po čtyřech letech vrací do České republiky. Fanoušci se mohou na své idoly těšit 21.května 2015 do O2 Aréně, kde vystoupí v rámci svého koncertního turné The XXX Anniversary Tour.

Roxette na svém turné 2015 odehrají 29 koncertů v osmnácti zemích. Toto turné bude jubilejní, kapela oslaví 30 let od svého vzniku. Interpreti písní jako It Must Have Been Love, Listen to Your Heart, I Wish I Could Fly mají v Česku početné množství fanoušků, kteří se mohou těšit na jejich oblíbené skladby zazpívané naživo. 

Švédské duo tvořené skladatelem, zpěvákem a kytaristou Per Gesslem a zpěvačkou Marii Fredriksson je fenoménem zejména 80. a 90. let. V současné době Roxette koncertují v Rusku, Pobaltí a Finsku. Aby neměli málo práce, v únoru 2015 vyráží na další turné, které odstartují v Austrálii a na Novém Zélandu. Do Evropy přicestují až v květnu a první evropský koncert odehrají 10. května v Miláně. 

Čtěte také: Lenny Kravitz bude !

Roxette se dostali na vrchol své slávy v 80. letech se skladbou Look. Od této chvíle začala skupina bombardovat světové hitparády dalšími velmi úspěšnými skladbami, jako například It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do!, Dangerous, Fading Like A Flower nebo Dressed For Success. Skladba It Must Have Been Love byla také použita v úspěšném filmu Pretty Woman s Richardem Gerem a Julií Roberts. Roxette nepolevili ani v 90.letech, kdy se celkem 4 roky udrželi v hitparádě Billboard Hot 100. Poté nastal roku 2002 zlom a jakoby se po nich slehla zem. Zpěvačka Marie Fredriksson se léčila z rakoviny. Roku 2011 se Marie a Per Gessle opět sešli a přišel velký comeback v podobě nového alba Charm School a singlu She's Got Nothing On(But The Radio). Musíme přiznat, že se jednalo o velmi úspěčný comeback, a Roxette se opět ocitli na vrcholcích světových hitparád. Když viděli tak velký úspěch, vyjeli na své světové turné dvakrát a odehráli během něj 153 úspěšných koncertů.

 

 

Roxette jsou z návratu na hudební scénu nadšení: Je to úžasné být zpátky na mezinárodní scéně. Ohlasy, kterých se nám od našeho publika po všechny ty roky dostává, jsou ohromující a my se nemůžeme dočkat, až se znovu s našimi fanoušky setkáme. Těšíme se na setkání s Vámi v Evropě!"

Pokud i vy chcete opět spatřit Roxette živě, vstupenky jsou již v prodejních sítích za 1.090 - 1.490 korun. 

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.