23.08.2021 18:11

Plaňany Fest láká na Richarda Krajča i Traktor

S koncem prázdnin se přiblížil i termín konání dalšího ročníku tradiční akce pro celou rodinu, nesoucí název Plaňany Fest. Tak jako každý rok si tu na své přijdou jak příznivci osmdesátkového popu, tak rockeři a dostane se i na děti. Jedná se tedy o výborný tip na prodloužený víkend, navíc pár kilometrů od Prahy.

 

Richard Krajčo a Niko Grigoriadis

Hned na čtvrteční zahájení festivalu se organizátorům podařilo domluvit jednu z největších hvězd českého hudebního nebe. Richarda Krajča asi není třeba nijak zvlášť představovat, kromě frontmanství v populární kapele Kryštof zvládá i úspěšnou hereckou kariéru. Do Plaňan dorazí spolu s trumpetistou Kryštofa Nikolasem Grigoriadisem.

Traktor

Traktor si svou energickou muzikou a chytrými texty rychle získal oblibu mezi českými rockovými fanoušky. V současné době pokračuje s parťáky z Dymytry ve stadionovém turné Monster meeting, jehož průběh nabourala pandemie Covidu, ale nepohrdne menšími festivaly, jako je právě ten v Plaňanech, kde může vždy počítat s vděčným publikem.

Walda Gang

Energii nabídne i druhý páteční headliner, kapela Walda Gang. Jejich šou je ovšem mnohem odlehčenější. Právě zde našel po svém odchodu z Harleje útočiště zpěvák Vláďa Šafránek. Po jeho smrti se mikrofonu ujal slovenský nezmar Miro Šmajda, a příznivci téhle hodně netradiční cover bandy se jistě shodnou, že ostudu svému předchůdci nedělá. 

Dalibor Janda

Sobotní večer bude věnován především příznivcům české pop music pozdních osmdesátých let. Tehdy žebříčky hitparád okupoval svým typickým křaplákem Dalibor Janda. Díky hitům jako Hurikán a Kde jsi? to dokonce třikrát dotáhl až na vítězství ve Zlatém slavíku. 

Vašo Patejdl

Zpěvák a skladatel Vašo Patejdl je jeden z těch interpretů, chlubících se zářnou kariérou jak v rámci slavné kapely, tak jako sólový umělec. V roce 1969 pomáhal zakládat Elán a když jeho řady o šestnáct let později opustil, neztratil se rozhodně ani na volné noze. Kromě úspěšných alb zabodoval také třeba hudebním doprovodem k trilogii Fontána pre Zuzanu. V současnosti je v Elánu zpět, ten ovšem ožívá jen sporadicky a tak má dost času věnovat se vlastním aktivitám.

Tím výčet vystupujících nekončí. V páteční sestavě najdeme Komunál, pop rockery Sendwitch, v sobotu UDG a program festivalu v ostřejším tónu zakončí populární Trautenberk.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.