21.11.2021 13:54

Křest nového alba Törr proběhne v Paláci Akropolis

Inkvizitörr. Takový název nese nová album proslulých černokněžníků Törr a už z toho názvu je jasné, že půjde ve šlépějích předchozích alb, ale hlavně legendárních fošen z počátku devadesátých let.

 UPDATE: Koncert byl zrušen.

Ve čtvrtek 9. prosince se pražském Paláci Akropolis otevřou brány pekelné. A na pódium vyvrhnou trojlístek démonů známý pod jménem Törr. Rozhodně nepůjde o jen tak nějaký večírek. Právě při této příležitosti totiž proběhne křest výše zmíněného alba, To dokončilo své zrození 5. listopadu a úspěšně kope a kouše. Na jaře navíc očekává bratříčka v podobě vinylu.

Törr patřili spolu s moravany Root k nejvýznamnějším věrozvěstům černého kovu na našem území ještě v době nadvlády temných sil soudruhů z rudého inferna. Jeho kořeny sahají až někam k počátku osmdesátých let. Původně se jednalo heavy metalovou kapelu, kterou vymyslel Ota Hereš se svými spolužáky, ale roku 1986 k sobě přibrali náruživého fandu Venom a Celtic Frost Vlastu Henycha nestvůra byla na světě. 

Dnes už Henycha budeme v sestavě Törru hledat marně. Stylově se ovšem po několika kotrmelcích trojice vedená Otou Herešem vrátila tam, kde ji mají její fans nejradši. Opět se tedy můžeme těšit na nálož sírou smrdícího špinavého rokenrollu s výraznými melodiemi a dekadentními texty.

Speciálním hostem jsou klatovští Asmodeus. Ani toto jméno není tuzemským metalovým fans neznámé, vždyť i oni tu jsou s přestávkami už přes třicet let. Posledním zakládajícím členem v sestavě je kytarista a zpěvák Miloš Bešta. Stejně jako Törr si i Asmodeus prošli turbulentní historií plnou změn sestav a stylů. Zatímco v roce 2017 vychází thrashové koncepční album Oko Horovo, loňský Ježíšek nadělil fanouškům reedici čtvrt století starého folk metalového upusu Příjezd krále. U tohoto souboru zkrátka stereotyp nečekejte.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.