27.07.2022 20:41

V nabídce festivalu Rock of Sadská jsou metalové extrémy i česká klasika

Aktuální sestava Marduk. Aktuální sestava Marduk. Zdroj: marduk.nu

Také do malebného areálu u jezera v Sadské se po vynucené pauze konečně sjedou rockoví fanoušci na další ročník festivalu Rock of Sadská. Tato akce začínala jako přehlídka toho nejlepšího z regionu ale, ale postupně vyrostla ve dvoudenní festival se zahraničními headlinery. Ti nebudou chybět ani letos.

MARDUK
Nejzvučnějším jménem jsou jistě švédové Marduk. Tato black metalová legenda vznikla s cílem stát tou nejbezbožnější kapelou na světě. Nevyhýbají se žádné kontroverzi, ve svých textech se zaobírají nejtemnějšími stránkami lidské historie a nezřídka útočí na křesťanství. V repertoáru má mimo jiné song Hangman of Prague a Reinhardu Heydrichovi. Poslední desku Victoria vydali v roce 2018. Aktuálně jsou na turné k třiceti letům existence.

DECAPITATED
Podobně masakrózní bude nejspíš i set polského komanda Decapitated. Technickému death metalu se u našich severních sousedů vždy dařilo a Decapitated si od roku 1996, kdy je vyvrhlo podzemí města Krosno, zvládli vydobít v metalové komunitě to nejlepší renomé. Smrt se jim nevyhýbá ani v osobním životě, kapela byla v rocě 2007 účastníkem autonehody, jež stála život bubeníka Witolda "Viteka" Kiełtyku a zpěváka Adriana "Covana" Kowaneka poslal do komatu. V něm se na nějakou dobu ocitnul i vývoj celé kapely, ale nakonec se dokázali vrátit.

OST+FRONT
Ost+Front není třeba návštěvníkům Rock of Sadská nikterak představovat, uvidí je už počtvrté. Berlínská čtveřice, řadící se k následovníkům Rammstein, předvádí v Sadské pravidelně propracovanou pódiovou šou, plnou krvavých efektů a úchylných převleků. Hudebně je sice na první poslech zřejmé, kde čerpají Ost+Front inspiraci, ale zároveň odmítají být zaměnitelní a hledají vlastní cestu. U publika každopádně vždy sklízí úspěch, a protože i oni jsou zdejší atmosférou nadšení, rádi se sem vracejí. Na aktuální šňůře propagují poslední řadovku Dein Helfer In Der Notz roku 2020.

Kromě těchto zvučných jmen v programu najdeme další stálice české i zahraniční, povětšinou se do Sadské vracející. Traktor představí novou desku Sedmá strana kostky. Debustrol předvedou ten nejlepší český thrash. Doga, Citron s Tanjou, Aleš Brichta, Limetall či Alkehol jsou již mnoho let hard rockovými jistotami. Tortharry, Fleshless či Elysium přibousí hrany brutálním death metalem, zatímco Walda Gang jistojistě pobaví. A v řadě čekají ještě černokněžníci Törr a Welicoruss, Seven brilantního kytaristy Honzy “Kirka” Běhunka, lokální veteráni Roxor a Iras, rockeři Booters a konečně párek moderních rock metalových formací s ženským vokálem #Černá a Dilated.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.