Vytisknout stránku
07.05.2023 9:12

Five Finger Death Punch opět nažhaví Prahu Doporučeno

Five Finger Death Punch Five Finger Death Punch Foto: Stephen Jensen

Po loňském úspěšném vystoupení na festivalu Prague Rocks se kapela Five Finger Death Punch vrací zpět do Prahy, tentokrát na samostatný koncert.

Jeich koncerty jsou nabité energií pramenící z melodických písní plných tvrdých riffů i emotivních balad pod taktovkou silného vokálu Ivana Moodyho, doplněného kytarovými sóly Zoltána Báthoryho. Spolu se světelnými a dalšími efekty tak vytvoří neskutečnou atmosféru, na kterou budete dlouho vzpomínat.

Five Finger Death Punch mají na svém kontě 28 hitů v Top 10 a 14 singlů na prvním místě. Stali se jedním z nejznámějších hudebních jmen a často hrají na všech významných festivalech, vyprodávají arény po celém světě. Od roku 2007, kdy vyšlo jejich debutové album The Way of the Fist, vydala kapela osm alb, z nichž sedm získalo zlatý nebo platinový certifikát RIAA, dvě alba Greatest Hits se umístila na předních příčkách hitparád. Kromě toho si 5FDP za posledních deset let vysloužili řadu národních i mezinárodních ocenění a poct, například prestižní cenu Soldier Appreciation Award udělovanou asociací armády Spojených států, kterou před nimi získal pouze Elvis Presley.

Kapela svůj vznik datuje rokem 2005 v Las vegas, Nevadě (USA) a s různými obměnami složení muzikantů hrají doposud. Na rok 2022 bylo oficiálně oznámeno deváté album s názvem "Afterlife", které vyšlo 19. 8. 2022. Nové album se věnuje tématu života a smrti, rovnováze mezi nimi a strastem každodenního života.

Koncert Five Finger Death Punch se uskuteční v pražské 02 aréně 11. června 2023. Vstupenky zakoupíte v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal v ceně od 1 490 korun.

 

Poslední od Adriana Semlová