26.05.2023 22:09

Judas Priest se příští rok vrátí do Prahy s exkluzivními hosty Doporučeno

Judas Priest vystoupili loni na Masters of Rock ve Vizovicích. Judas Priest vystoupili loni na Masters of Rock ve Vizovicích. Zdroj: Live Nation

Bez Ozzyho, ale zato se Saxon a Uriah Heep. Dlouho očekávané turné Ozzyho Osbourna s Judas Priest jako speciálními hosty muselo být zrušeno, ale čeští fanoušci o vystoupení metalových bohů nakonec nepřijdou.

Velká událost pro všechny fanoušky metalu se chystá na příští jaro. Na evropské turné pod názvem Metal Masters vyjede trojlístek nefalšovaných klasiků tohoto specifického žánru.A v jejich plánech nechybí ani Praha, kde se zastaví 29. března v O2 Aréně

JUDAS PRIEST

Po návratu Roba Haforda za mikrofon chytili Judas Priest druhý dech a nakonec si rozmysleli i plánované ukončení kariéry. Impulsem byla nejen jasná vůle fanoušků, ale hlavně příchod kytaristy Richieho Faulknera. Zdá se, že v rámci loňského uvedení do rock and rollové síně slávy došlo i k usmíření s bývalým kytaristou KK Downingem. Druhého člena klasického kytarového dua, Glenna Tiptona, musel kvůli Parkinsonově nemoci v sestavě nahradit producent Andy Sneap.

Kapela usilovně pracuje na nahrávání nového alba. To by mělo vyjít během příštího roku, ale zda bude nový materiál zveřejněn ještě před začátkem turné není v tuto chvíli známo.

SAXON

Saxon jsou generačními souputníky Judas Priest, ale jejich věhlasu jim nikdy dosáhnout nepodařilo. Ovšem i oni jsou bezpochyby metalovými legendami. Dokupy se dali už roku 1975, původně pod názvem Son of a Bitch. Tváří Saxon je nezaměnitelný zpěvák Biff Byford. Až donedávna se v sestavě držel ještě druhý původní člen, kytarista Paul Quinn, ale ten letos ukončil koncertní kariéru a s kapelou už bude spolupracovat jenom ve studiu. Jeho místo na jevišti obsadil Brian Tatler, frontman dalších metalových veteránů Diamond Head.

Saxon v březnu vydali kolekci coverů More Inspirations. a na příští rok chystají další řadovku.

URIAH HEEP

Uriah Heep nedávno v Praze oslavili padesátku, ale i oni mají ještě dost páry. Spolu s kapelami Led Zeppelin, Black Sabbath a Deep Purple tvoří čtyřlístek, jenž v sedmdesátých letech udával směr vývoje hard rocku. Silnou pozici si drží i dnes, a o pět dekád později se dá se říct, že stále žijí svůj sen. Prodali po celém světě víc než 45 milionů alb, odehráli více než 4000 koncertů ve více než 60 zemích světa. Pětadvacátou nahrávku Chaos & Colour vydali 27. ledna.

Vstupenky půjdou do prodeje 1.června v 10:00 za cenu od 1390 Kč. 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.