10.01.2013 7:00

Birdy pomalu, ale jistě dobývá svět

Přes své mládí si Birdy vydobyla místo na předních příčkách hitparád starého kontinentu. V rodné Anglii se během uplynulého roku stala doslova hudební senzací. Při zpívání se sama doprovází na klavír. Ještě jste o ní neslyšeli? Zde se o Birdy dozvíte víc.

Birdy je pouhých šestnáct let, ale na své hudební kariéře pracuje už dlouhou dobu. Již ve dvanácti letech zvítězila v soutěži Open Mic UK a právě tam na sebe poprvé upozornila veřejnost. Dnes už má dva velmi úspěšné singly, album a její hvězda stále stoupá.

Jasmine van den Bogaerde, tak se jmenuje Birdy vlastním jménem. Svou přezdívku získala od rodičů, kteří ji tak od mala oslovují, ale přátelé ze školy jí říkají Jasmine. Pochází z britské umělecké rodiny, její maminka je koncertní pianistka a její strýc byl slavným britským hercem Dirkem Bogardem. Sama se v současné době zabývá nejen hudbou, ale i studiem vizuálního umění na umělecké škole.

 

 

Ve svých čtrnácti letech přezpívala Birdy skladbu Skinny Love, která původně patří americké kapele Bon Iver. V podání Birdy se stala skladba naprostým hitem a okamžitě vyskočila v britské hitparádě až k samému vrcholu. To se opakuje i v Nizozemsku a Belgii.

Album Birdy od Birdy

Debutové album titulované stejně jako jeho interpretka Birdy vyšlo v listopadu 2011 a postupně si probojovalo cestu do světa. Nejedná se o žádné EP. Je to plnohodnotná deska s jedenácti skladbami. Většina z nich jsou covery různých indie folkových kapel, ale album obsahuje i jednu vlastní skladbu.

Absolutní úspěch sklidil zmíněný počin ve Francii, kde vyšel v dubnu 2012. Podobné nadšení vyvolala Birdy v Austrálii se svou další skladbou z debutového alba People Help The People. Když Birdy vystoupila v australském X-Factoru, její úspěch u tamějších posluchačů se ještě mnohonásobně zvýšil.

O vánocích Zatím zabodovala Birdy v Německu. Singl People Help The People stejně jako její album se usídlily na prvním místě iTunes hitparády. Několik skladeb v podání Birdy také zaznělo v úspěšném seriálu Upíří deníky.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.