11.05.2013 13:30

Autogramiáda Nazareth: A přece se dočkali

Ve čtvrtek 9. května proběhla v pražském Hard Rock Café autogramiáda hardrockových klasiků Nazareth. Fanoušci si ovšem na své hrdiny museli víc jak dvě hodiny počkat.

Legendární skotští hardrockoví harcovníci Nazareth se dočkali vlastního dokumentu. Film Nazareth – Nekonečný rockový mejdan bude mít premiéru ve čtvrtek 16. května. Již o týden dříve, tedy 9. května, byla ale kapela pozvána na předpremiéru, po které následovala v Hard Rock Café autogramiáda a party pro VIP.

Podle propagačních materiálů měli Nazareth dorazit do Hard Rock Café v osm hodin. Realita byla ovšem taková, že autogramiáda začala až krátce po desáté hodině. Z početného hloučku fanoušků tak nakonec vytrvali jen ti nejotrlejší. Přikládáme autentické poznámky redaktora.

 

 

19:58 Vcházím do Hard Rock Café. Obsluha mi sděluje, že nemá ponětí, kde se kapela nachází, ale "že v klubu to na sto procent není". Mám se posadit a objednat si.

20:00 Vyhrávám boj o poslední volnou židli. Po letmém pohledu směrem ke kase toužebně hledím na plechovkové pivo, které provokativně trčí z kapsy batohu.

20:02 Sociální tlak zvítězil. Beru jedno výhodné balení piva "jedno za cenu tří".

20:06 SMS od fotografky, "že to nestíhá". Jsem v tom sám.

20:20 Hypnotizuji vchodové dveře a očekávám podezřelý pohyb. Kolemjdoucí číšníky vzývám pohledem: "nechcete mi náhodou něco říct?"

20:40 Zastavuji číšníka a ptám se, jaká je situace. Původně prý měli dorazit na půl devátou, ale mají nějaké zdržení, takže "v devět tu budou jako na koni". Druhou polovinu piva pro jistotu srkám o poznání pomaleji.

Čtěte také: Legenda Nazareth ožije v červnu v Buchlovicích

21:00 V klubu se setmělo, na obrazovkách začali vysílat speciální záznamy z koncertů Nazareth, určené pouze pro 9. 5. 2013. DJ do toho nicméně pouští, co ho zrovna napadne.

21:05 Falešně si pobrukuji právě hrající Crazy Train a bavím se pohledem na Dana McCaffertyho, který se na videu za boha nemůže strefit do Ozzyho linek.

21:09 Všichni v sále sebou nervózně trhli, když početný stůl německých zákazníků začal vyřvávat text Satisfaction od Rolling Stones.

21:26 Pár stojící od osmi hodin na baru si konečně pracně ulovil židle. Kazím jim radost tím, že také uvolňuji místo a jdu si prohlédnout galerii rockových ikon Elvise Presleyho, Ondřeje Hejmy a Viléma Čoka.

21:30 Ptám se obsluhy na situaci. Slečna výmluvně krčí rameny.

21:32 Tajně na záchodech pojídám balíček se sušeným masem, který jsem si schovával na cestu domů.

21:35 Připojuji se k frontě na autogramiádu. Od chvíle, kdy jsem vstoupil do klubu, poněkud prořídla.

21:40 V živé konverzaci nadáváme na pořadatele, ať jím je, kdo chce. Nacházíme společné zájmy a čas začíná opět plynout.

 

 

22:00 Příchod kapely. Všichni jsou příliš unavení na to, aby je mohli řádně přivítat. Nazareth vzápětí mizí do VIP sekce, kam mohou jen lidé se speciálními vstupenkami.

22:02 Za normálních okolností by se strhla rvačka o plakáty k podpisu, které přinesly hostesky. Plakátů je naštěstí víc než přeživších fanoušků.

22:10 Kapela jde k pultíku a všechny útrapy jsou v mžiku zapomenuty. Fanoušci jsou šťastni, že jim jejich idoly mohou podepsat CD, památníčky nebo trika, zbytek návštěvníků se tím však nehodlá rušit. Na obrazovkách stále běží záznam živáku, do kterého DJ pouští mix všeho možného.

Otáčím to na vlak a otevírám plechovkové na cestu. Vlastně docela příjemně strávený večer.  

Kdo autogramiádu nestihl nebo odešel dříve, může ve čtvrek 16. května zajít do kina na premiéru Nekonečného rockového mejdanu. Možnost spatřit kapelu naživo se pak naskýtá v sobotu 1. června na zámku v Buchlovicích. Třeba tam opravdu začnou na osmou, jak je slíbeno.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.