25.11.2014 14:27

Víno nebo čokoládová lebka? Udělejte si metalového Ježíška!

Do Vánoc nám zbývá již necelý měsíc a pokud ještě nemáte napsaný dopis pro Ježíška nebo přemýšlíte, jakým dárkem potěšit své blízké, máme pro vás pár tipů na metalové dárky.

Venku je chladno, po ránu je všude námraza a na některých místech v republice již spadl první sníh. Je to tak, přichází zima a také advent, čas Vánoc, ke kterým patří tradice obdarovávat své blízké. Jenže nejtěžším problémem většinou nebývá prodrat se přecpanými nákupními centry, ale spíše výbrat ten správný dárek, který potěší. Proto jsme se vám s vybíráním rozhodli trochu pomoct a dali dohromady seznam několika dárků, které potěší každého člověka s metalem v krvi. 

Klasickým dárkem často bývá lahev kvalitního a dobrého alkoholického nápoje. Otázkou tak zůstává, proč tento nápad nevylepšit a nevěnovat rovnou láhev dobrého metalového pití? Na stránkách Metal+Wine naleznete spoustu lahodných drinků od ležáku Trooper britských Iron Maiden přes širokou nabídku vín od A(mon Amarth), S(layer) až po vodku Mötörhead. Mezi novinkami letošních Vánoc je například luxusní single malt whisky Legacy of Kings a nebo červené víno Primitivo, jehož uvedením se něměčtí Accept zařadili mezi početnou skupinu kapel majících své jméno na vinětách.Čokoládová lebka, Zdroj: Etsy.com

Potěšit lze také vytříbenou delikatesou. Co třeba taková luxusní hořká čokoláda, to je přece hezký dárek, ne? A co kdyby byla ve tvaru lidské lebky? Tuhle nádheru je až škoda sníst, zvláště když zjistíte, že se prodává za více než sto dolarů (něco přes dva tisíce korun). Pro gurmány a milovníky gastronomie se však samozřejmě dají najít i levnější dárky.

Každého domácího kuchaře zajisté potěší možnost uvařit si třeba Pepper Jack Steak podle Mötley Crue, Italské těstoviny s omáčkou a masovými kuličkami dle Zakka Wyldea nebo další ze 147 heavymetalových jídel popsaných v kuchařce Mosh Potatoes. A nebo i malá metalová drobnost do kuchyně není na škodu, řekněte, kdo by si nechtěl strouhat parmazán na těstoviny na struhadle ve tvaru flying-V ? 

HammerFall - Legacy of Kings, Zdroj: Brandsforfans.sePro lidi, kteří milují čtení, stejně tolik jako metal, bude jasnou volbou jedna z mnoha knih zaměřených na metalovou hudbu. Když se podíváme na novinky na knihkupeckých pultech, na první pohled zaujme titul Black Metal: Evolution of the Cult mapující vývoj tohoto metalového žánru od počátku osmdesátých let. Kniha kromě obsáhlých encyklopedických informací nabízí také exkluzivní, dosud neuveřejněné rozhovory s black metalovými ikonami.

 

Další zajímavou novou knihou je Murder In The Front Row: Shots from the Bay Area Thrash Metal Epicenter, která se od předchozí neliší jenom v zaměření na jiný styl metalu, ale také formou a provedením. Jedná o unikátní sbírku fotografií dokumentujících zrod thrashmetalu v jeho losangeleské kolébce. Pro fanoušky thrashe lze také doporučit čerstvě vydanou biografii Scotta Iana, o níž jsme vás informovali dříve. 

Přečtěte si také: Scott Ian v biografii promlouvá o Anthrax i o svém životě

Sběratelský box Iron Maiden, Zdroj: Whatrecords.uk.co

Pokud nechcete vymýšlet nic složitého, obdarujte své bližní tím, co mají rádi - hudbou! Album oblíbené kapely zahřeje u srdce a pohladí ušní bubínky. Pokud se vám přece jen zdá normální cédéčko až moc obyčejné, můžete sáhnout po vinylových deskách, které se opět vrátily do módy. Není tedy divu, že v současné době vycházejí reedice alb rockových a metalových legend. Nade všechny ční nádherný sběratelský box nabízející tři první alba Iron Maiden na LP. Při vybírání dárku padají v úvahu také DVD obsahující dokumenty či koncerty kapel. Novým přírůstkem mezi metalové dokumenty je potom film As the Palaces Burn od amerických Lamb of God. Tento dokument mapuje médii ostře sledovaný proces Randyho Blytha, který byl v Česku žalován za zabití fanouška.

Tím se náš seznam tipů uzavřel. Pokud jste v něm nenašli potřebnou inspiraci, nezoufejte a porozhlédněte se třeba po nabídce některého z českých e-shopů zaměřených na metalové oblečení a doplňky. Nebo můžete obdarovat lístkem na koncert či letní festival. Nic člověka nezahřeje v promrzlém prosinci tolik, jako vidina slunění se pod pódiem... 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.