×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 272
Vytisknout stránku
15.02.2015 7:00

Myles Kennedy svým zpěvem opět zabodoval Doporučeno

Americký zpěvák Myles Kennedy, majitel hlasu, při jehož poslechu chvílemi přestáváte dýchat a běhá vám mráz po zádech, jehož tóny se vám dostanou nejen pod kůži, ale až do morku kostí, potřetí za sebou vyhrál ve své kategorii Loudwire Music Awards.

Začátkem února byli oznámeni vítězové cen Loudwire Music Awards za rok 2014, pro něž jste mohli v uplynulých dnech na webu online hlasovat. Pokud jste sledovali, jak postupně hlasy přibývaly jednotlivým nominovaným, jistě jste zaznamenali souvislý náskok Mylese Kennedyho oproti ostatním zpěvákům. Ten si udržel až do konce soutěže a zvítězil, dokonce již potřetí za sebou. Získal celkem 36,06% a z dalších devíti nominovaných v této kategorii se mu nejvíce přiblížil Chester Bennington (Linkin Park) s 23,07% hlasů. Třetí příčku s počtem hlasů 17,07% obsadil Corey Taylor (Slipknot).



Zpěváci jsou divácky či posluchačsky asi nejsledovanější kategorie, nicméně na pódiu jim nejblíže bývají kytaristé. Z celkového množství nominací na Loudwire Music Awards se tedy zastavíme ještě u nich. Zde totiž probíhal napínavý souboj především mezi příznivci Slashe (exGun's n'Roses) a Zakka Wyldea (Black Label Society). Byl to vyrovnaný dramatický boj, který nakonec vyhrál Zakk s 28,71% a Slash skončil druhý pouze o pár desetin (28,08%).
To, že vyhrál Myles a Slash skončil těsně na druhém místě, je zárukou, že jejich společná práce přináší své pozitivní výsledky a fanoušci po celém světě jen přibývají. Slash přizval Mylese Kennedyho jako hostující hlas již na svou první sólovou desku. V současné době je již neodmyslitelným hlasem Slashovy doprovodné kapely The Conspirators, se kterou již dvakrát koncertoval v Praze. A že jim to opravdu šlape je dalším důkazem i vítězství basisty právě z jejich party Todda Kernse také v Loudwire Music Awards za rok 2014.

Čtěte také Slash: Kytarový mistr nezklamal 


Myles Kennedy si ze své domovské kapely Alter Bridge ke Slashovi poprvé odskočil jako jeden z hostujících zpěváků na jeho první sólovce s jednoduchým názvem Slash, která vyšla v roce 2010. Své hlasy na ni přidali i interpreti takových jmen, jakými jsou Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Kid Rock, Chris Cornell či charismatická Fergie z kapely Black Eyed Peas. Představit tuto desku na světovém turné mu však pomohl právě Myles Kennedy. Spojení těchto dvou osobností bylo dobrou volbou a druhou Slashovu desku Apocalyptic Love nazpíval již celou Myles. Opět následovalo celosvětové turné a Slash s Mylesem a partou The Conspirators podruhé navštívili Prahu před dvěma lety v únoru 2013. Na podzim loňského roku se tato dvojice podepsala pod další, Slashovo řadově třetí album, nazvané World on Fire. Zda se letos dočkáme i turné se ještě uvidí.

 

 

Jednou z prvních kapel, se kterou Myles Kennedy zpíval, byli Citizen Swing (1993–1996). Potom pokračoval s partou nazvanou The Mayfield Four (1996–2002), než se přidal k nově vznikající formaci Alter Bridge. To se odehrálo v roce 2004 a dodnes jim to parádně šlape. Na svém kontě mají již čtyři alba, z nichž poslední Fortress vyšlo v roce 2013. Myles Kennedy i přes spolupráci se Slashem na své Alter Bridge rozhodně nezanevřel, ba naopak i s nimi stíhá koncertovat a pracovat na nových skladbách. V současnosti Alter Bridge hrají ve složení: Myles Kennedy - zpěv, rytmická kytara; Mark Tremonti - sólová kytara, doprovodný zpěv; Brian Marshall - baskytara a  Scott Phillips - bicí, perkuse.

 

Sledujte rock na Facebooku:
 

 

Alter Bridge u nás bohužel zatím ještě nehráli. Spatřit Mylese v této kapele můžete nejblíže u našich sousedů v Německu. Pokud však příště partička The Conspirators kolem Slashe ohlásí koncert v Čechách, rozhodně se běžte podívat a nebudete litovat. Myles Kennedy je právem považován za jednoho z nejlepších současných rockových zpěváků.

 

Poslední od Eva Makovská