15.02.2018 16:00

Slayer oznámili konec kariéry. Ostatní hudebníci na tuto zprávu reagují různě

Jedna z nejpopulárnějších thrashmetalových kapel všech dob oznámila brzký konec své kariéry. Slayer zakládali společně s Metallicou, Anthrax a Megadeath hudební styl, který dodnes baví miliony fanoušků po celém světě. Ale opravdu je to konec?

Kapelu Slayer hluboce zasáhlo úmrtí jejich kytaristy a zakládajícího člena Jeffa Hannemana, který zemřel v roce 2013 na následky pavoučího kousnutí. Na jeho místo nastoupil neméně schopný hráč Gary Holt ze skupiny Exodus, se kterým Slayer nahráli svou poslední desku Repentless. Přestože si získala kladné recenze kritiků i fanoušků, zřejmě se jednalo o jejich poslední počin. Skupina totiž oznámila rozlučkové turné a následný konec kariéry.

 

 

Na turné po Severní Americe si pozvali sestavu velice zkušených kolegů v podobě kapel Anthrax, Lamb of Gog, Behemoth a Testament. Prozatím bohužel není jasné, zda kapela vyjede i do Evropy. Samozřejmě bychom ji rádi naposledy viděli i v České republice. Ohledně oznámeného konce hudební kariéry Slayer se na internetu ihned začaly objevovat různé spekulace.

Děkuji vám za všechny sezóny a přiveďte zpět (bývalého) bubeníka Lombarda" řekl bubeník kapely Atavist Adam Jánošík.

Jak říkám, marketingovej tah, jak nalákat lidi na koncerty a na další turné se samozřejmě vrátí Dave Lombardo" potvrdil Jánošíkova slova známý novinář a bubeník kapely 1st Choice Jan Martínek.

Celou situaci okomentoval i český hudební publicista Petr Korál. „A sakra, Slayer to balí. Tedy, abych byl přesný, oznamují rozlučkové turné... A to se samozřejmě může protáhnout na hodně dlouho, že jo. Uvidíme, jak tomu bude v tomto případě," napsal na svém facebookovém profilu.

Ani Dani Filth, zpěvák kapely Cradle of Filth této zprávě příliš nevěří. „Možná je to způsob, jak jen zvýšit prodej vstupenek," řekl v jednom z rozhovorů.

 

 

Nechceme se příliš pouštět do žádných spekulací. Podobných konců už jsme v hudebním světě viděli tolik, že se každý další dočká podobných reakcí. Těžko říct, co se právě členům Slayer honí v hlavě. Možná je opravdu přestalo bavit jezdit tourbusem po celém světě a chtějí se více věnovat jiným věcem. Nebo už mají dost sami sebe a přijdou se zcela novými projekty a kapelami. Anebo tu Slayer budou dalších několik let... Na odpovědi si každopádně budeme muset ještě chvíli počkat.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.