23.06.2020 0:17

Co-Metal-20 VI: svěží pop punk i metalový nářez

Do dnešního výběru jsme zahrnuli hned několik kapel, které dominují na poli pop punku. Těšit se ale můžete i na heavy metal a folk metal.

Dnešní výběr zahájíme kapelou, která měla vystupovat na letošním ročníku Rock for People. Velští Neck Deep sice svůj playlist neodehrají, ale pokud přijedou i za rok, je velká šance, že fanoušci uslyší novou muziku. Neck Deep totiž už za měsíc, přesněji 24. července, vydají čtvrtou studiovou desku pojmenovanou All Distortions Are Intentional. Nahráli na ni celkem jedenáct písní, z toho několik jich už je venku.

Formace, která nasbírala četná ocenění, (například Best British Newcomer v roce 2014, Best British Band o tři roky později, Best Single z Kerrang! Awards roku 2018 nebo Rock Sound Awards) z nadcházející desky vydala prozatím tři singly. Nejnovější Fall vyšel i s videoklipem, který vznikl pod taktovkou Elliotta Inghama.

 

 

Americká banda Knuckle Puck na svém dalším albu nevybočí a znovu naservíruje pop punk říznutý rockem. Knuckle Puck sbírku pěti EP a dvou CD rozšíří na podzim 18. září třetí studiovkou 20/20. Celkem pro ni vybrali jedenáct skladeb a nyní se pochlubili třetím singlem. Píseň Breath vznikla ve spolupráci se zpěvákem Derekem Sandersem z žánrové kapely Mayday Parade. Necelý tříminutový song dostal vizuální podobu, za níž stojí Ian Shelton.

 

 

Do třetice všeho poppunkového nabízíme novinku od tria Point North. (pozor, neplést s rockovou skupinou Points North) Trio, které se dalo dohromady v Los Angeles, má na svém kontě EP A Light in a Dark Place, které vyšlo v roce 2017, aby o rok později vyšla jeho re-edice obsahující několik bonusů navíc v podobě akustických verzí. Čas uzrál a na řadu přišel dlouhohrající debut Brand New Vision, který nabídne jedenáct písní.

Point North z alba, které vyjde 21. srpna, sdíleli několik skladeb. Například Into the Dark, kde hostuje Kellin Quinn ze Sleeping with Sirens. Nyní zveřejnili další singl, kde rapové vokály nahrál rapper De’Wayne. Kousek nese název podle alba, tedy Brand New Vision a vyšel spolu s videoklipem zrežírovaným Ryanem Sheehyem.

 

 

Pop punk opustíme a přesuneme se k folk metalu. Konkrétně k finské formaci Ensiferum, která se chlubí dalším kouskem z nové desky. Po třech letech se fanoušci dočkají osmého řadového alba Thalassic, které se na pulty dostane 10. července. Po singlu Rum, Women, Victory Ensiferum vydali druhý singl Andromeda. Ten doprovodil videoklip, za kterým stojí Vesa Ranta, bývalý člen skupiny The Man-Eating Tree a již zaniklé kapely Sentenced. Ensiferum na nejnovější desku nahráli celkem jedenáct songů včetně dvou bonusů.

 

 

Výběr zakončíme německou heavymetalovou bandou Primal Fear, která se na scéně pohybuje třiadvacet let. Za tu dobu nahráli šest desek pod hudebním vydavatelstvím Nuclear Blast, dalších šest pod Frontiers Records a nejnovějším přírůstkem se vrací do stáje Nuclear.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Třinácté album Metal Commando vyšlo po dvou letech od poslední desky a Primal Fear z něj uvolnili zatím dva singly. Ten druhý, nejnovější, I Am Alive vydali rovnou s klipem, který vznikl pod režijní taktovkou Jörga-Michaela Schneidera. Čtyřminutový kytarový nářez je jedním z jedenácti skladeb, které nové album nabízí. Vyjde už 24. července.

 

 

Primal Fear opět dorazí do Česka, stane se tak na podzim. Kapela tedy patří k šťastlivcům, kteří nemuseli rušit nebo přesouvat turné. Spolu s Freedom Call zahrají 10. října v pražské MeetFactory. Vstupenky jsou stále k dispozici.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.